Skip to main content

Ξεκίνησε η υδροδότηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά τη διακοπή

Ξεκίνησε η παροχή νερού στο ιστορικό κέντρο - «Αφήστε τις βρύσες για λίγο ανοιχτές, ώστε να "καθαρίσει" το δίκτυο», προτρέπει τους καταναλωτές η ΕΥΑΘ

Αποκαταστάθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Δωδεκανήσου με την Εγνατία, οι αγωγοί που έσπασαν χθες το βράδυ με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς νερό το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και η Ευαγγελίστρια, αλλά και για μικρό διάστημα κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας και άλλες περιοχές

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, έχει αρχίσει η υδροδότηση του κέντρου και της Ευαγγελίστριας. «Ξεκίνησε η παροχή νερού στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς η βλάβη που προκλήθηκε από θραύση κεντρικού ωθητικού αγωγού αποκαταστάθηκε στις 4 μ.μ.», αναφέρει στην τελευταία της ενημέρωση.

«Παρακαλούμε, αφήστε τις βρύσες για λίγο ανοιχτές, ώστε να "καθαρίσει" το δίκτυο», προτρέπει, δε, τους καταναλωτές, ενώ σημειώνει πως σταδιακά η υδροδότηση θα εξομαλυνθεί σε όλες τις περιοχές του κέντρου.

Νωρίτερα, η ΕΥΑΘ ενημέρωνε πως η αποκατάσταση των αγωγών στη Δωδεκανήσου με Εγνατία έχει ολοκληρωθεί σε τεχνικό επίπεδο και ότι θα ακολουθούσαν σχετικές δοκιμές. 

Υπευνθυμίζεται ότι τα συνεργεία της ΕΥΑΘ εργάζονται στο σημείο από τη 1:00 τα ξημερώματα για την αποκατάσταση της βλάβης, η οποία περιελάμβανε και επέμβαση συνεργείων της ΔΕΗ, καθώς γύρω από τον αγωγό υπήρχαν αρκετά καλώδια μέσης τάσης (20.000 Volt).

Σημειώνεται ότι στην περιοχή γύρω από τις εργασίες υπάρχει και διακοπή ηλεκτροδότησης για λόγους ασφαλείας.