Skip to main content

ΕΥΑΘ: Νέο οργανόγραμμα και προσλήψεις προσωπικού στην εισηγμένη

Πιο συμπαγής και αποτελεσματική η εταιρεία με το νέο οργανόγραμμα. Μείωση του αριθμού των Διευθύνσεων. Προσλήψεις 150 ατόμων σε δύο φάσεις.

Την εσωτερική αναδιοργάνωση για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της ΕΥΑΘ Α.Ε. επιδιώκει η διοίκηση της εταιρείας με το νέο οργανόγραμμα, ενώ επιτέλους πέτυχε - με την προκήρυξη διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ- να βρει λύση στο καίριο και χρονίζον της πρόβλημα που αφορά στις μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.

"Το νέο οργανόγραμμα της εταιρείας αποτελεί έκφραση της προσπάθειάς μας για ένα πιο συμπαγές οργανωτικό σχήμα, το οποίο παράλληλα θα επιτρέπει μεγαλύτερες συνέργιες μεταξύ των υπηρεσιών αλλά και θα εξυπηρετεί καλύτερα τους χρήστες", εξήγησε ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε. καθ. Ι. Κρεστενίτης, εξηγώντας ότι αυτός ήταν και ο λόγος που οι Διευθύνσεις της Εταιρείας μειώθηκαν από οκτώ σε έξι.

Στη βάση του σχεδιασμού βρίσκονται τρεις τεχνικές Διευθύνσεις: Οι Διευθύνσεις Εγκαταστάσεων & Δικτύου Ύδρευσης και, Εγκαταστάσεων & Δικτύου Αποχέτευσης, που διαχειρίζονται όλο τον κύκλο του νερού έχοντας "μοιραστεί" το αντικείμενο της πρώην Διεύθυνσης Εγκαταστάσεων. Η τρίτη τεχνική Διεύθυνση είναι η κρίσιμη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Έργων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, η Διεύθυνση Εξυπηρέτησής τους, πήρε και τμήματα από τις πρώην Διευθύνσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης, ενώ η Διεύθυνση Διοίκησης & Οργάνωσης, που απορρόφησε την Διεύθυνση Διοικητικού, καλύπτει και την διαχείριση του στόλου των οχημάτων της εταιρείας.

Στις παραπάνω Διευθύνσεις θα πρέπει να προστεθεί η Διεύθυνση Οικονομικών ενώ η Εταιρεία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, διαθέτει και Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου με επικεφαλής διευθυντή.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις προσωπικού ήδη με προκήρυξη του ΑΣΕΠ ανακοινώθηκε η πρόσληψη 80 ενδιαφερομένων, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Η υποβολή των αιτήσεων, ηλεκτρονικά, αρχίζει στις 10 Ιανουαρίου και λήγει στις 24 του ίδιου μήνα, ενώ όπως είπε ο κ. Κρεστενίτης, ανεμένεται τέλη Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου, να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη για επιπλέον 70 θέσεις εργασίας.