Skip to main content

Ολοκληρώθηκε η έβδομη συνάντηση Ελλάδας - πΓΔΜ για τα ΜΟΕ στα Σκόπια

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για αστυνομική συνεργασία, συνεργασία μεταξύ των Διπλωματικών Ακαδημιών, καθώς και προώθηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται, μετά και από τις επτά συναντήσεις Ελλάδας και πΓΔΜ, η διακρατική συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς των έργων συνδεσιμότητας, των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της πολιτικής προστασίας, της δημόσιας διοίκησης και της υγείας.

Ταυτόχρονα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν για αστυνομική συνεργασία, συνεργασία μεταξύ των Διπλωματικών Ακαδημιών, καθώς και προώθηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Μεταξύ άλλων, δρομολογήθηκε επίσης συνεργασία στο τομέα της σεισμολογίας και μονογράφηκε Μνημόνιο Κατανόησης (MoU)  για τη συνεργασία στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Με ανακοίνωση του, το υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι η συνάντηση αποτελεί τη συνέχεια του φιλικού και εποικοδομητικού διαλόγου, σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, προς στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλεται από τις κυβερνήσεις για τη δημιουργία ενός θετικού πολιτικού κλίματος στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Σημειώνεται ότι στις συζητήσεις, τις οποίες το ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει εποικοδομητικές και παραγωγικές, συνέβαλαν εμπειρογνώμονες από τους αρμόδιους εθνικούς φορείς ενώ η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.