Skip to main content

Ευρεία συνάντηση για τη συνέχιση της σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Σποράδων

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, θα συμμετέχει σε ευρεία συνάντηση εργασίας στη Σκόπελο με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο περιοχών

Σε συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων θα συμμετάσχει αύριο, Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Όπως είχε αποκαλύψει η Voria.gr, η συνάντηση αυτή διεξάγεται με απώτερο στόχο τη διατήρηση της εν λόγω ακτοπλοϊκής γραμμής για όλον τον χρόνο.

Σύμφωνα με τον δήμο, στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκοπέλου θα πάρουν μέρος ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, ο Δήμαρχος Σκιάθου, Δημήτρης Πρεβεζάνος, ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, ενώ θα παραστεί επίσης ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου, Γιώργος Κωτσός.

Όπως τονίζει ο Γιάννης Μπουτάρης, στόχος της συνάντησης είναι να τονιστεί η απόλυτη αναγκαιότητα της συγκεκριμένης σύνδεσης, η οποία έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από τους κατοίκους όλων των περιοχών που εμπλέκονται. «Η σύνδεση εξυπηρετεί όχι μόνο τον τουρισμό αλλά και συνολικότερα την κίνηση στη Θεσσαλονίκη. Οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων εξυπηρετούνται πολύ καλύτερα και ταχύτερα μέσω αυτής της σύνδεσης, που διαρκεί τρεις ώρες, παρά από την Αθήνα. Επιπλέον, σημαντικό είναι ότι ακόμη και οι προμήθειες των νησιών, που γίνονται από την κεντρική λαχαναγορά και κρεαταγορά της Αθήνας μπορούν κάλλιστα να γίνουν από τις αντίστοιχες αγορές της Θεσσαλονίκης», τονίζει ο Δήμαρχος.

Υπενθυμίζεται ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση με ταχύπλοο επιβατηγό της Hellenic Seaways ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου 2016, με τους εμπλεκόμενους φορείς να υποστηρίζουν πλέον την ενδυνάμωση και βελτίωσή της, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως τόσο οι κάτοικοι όσο και οι τουρίστες, ανταποκρίθηκαν σθεναρά.