Skip to main content

Ευρωπαϊκή πηγή: 50-50 οι πιθανότητες συνολικής συμφωνίας στο Eurogroup

Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των πιστωτών για το πακέτο των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους - Τη Δευτέρα το Eurogroup

Οι πιθανότητες επίτευξης μίας συνολικής συμφωνίας για την Ελλάδα στο Eurogroup της 22ης Μαΐου είναι 50-50, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

Κατά τον ίδιο, «προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και οι πιθανότητες μιας αίσιας έκβασης στην προσεχή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών, είναι 50%-50%».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των πιστωτών για το πακέτο των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κατέστησε σαφές ότι η εμπλοκή του συνιστά προϋπόθεση για τη συνέχιση του προγράμματος βοήθειας.

Σημειώνεται ότι στην κορυφή της «ατζέντας» της επικείμενης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις 22 Μαΐου είναι οι μεσοπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν για την «προκαταρκτική συμφωνία» μεταξύ Ελλάδας και θεσμών επί των νέων διαρθρωτικών μέτρων.

«Η συμφωνία αποτελεί ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και προλειαίνει το έδαφος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης» επισημαίνεται ενδεικτικά.