Skip to main content

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα με το δεξί θέλει να κάνει απόψε στην Κροατία η ΑΕΚ

Η «Ένωση» επέστρεψε σε όμιλο μετά από έξι χρόνια και επιθυμεί να ξεκινήσει δυνατά με στόχο τα νοκ άουτ εναντίον της νταμπλούχου Κροατίας, Ριέκα

Την πρώτη της μάχη στους ομίλους του Europa League δίνει απόψε η ΑΕΚ στην Κροατία εναντίον της Ριέκα (20:00, Cosmote Sports 2HD).

Η «Ένωση» επέστρεψε στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά έπειτα από έξι χρόνια και επιθυμεί να ξεκινήσει δυνατά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με στόχο την πρόκριση στα νοκ άουτ, κάτι που δεν φαίνεται ακατόρθωτο αν αναλογιστεί κανείς πως θα τεθεί αντιμέτωπη και με την Αούστρια Βιέννης, συνυπολογίζοντας πάντα ότι μεγάλο φαβορί του 4ου γκρουπ είναι η Μίλαν.

Οι «κιτρινόμαυροι» αναμένεται να κατεβούν με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Ανέστης ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς και Λόπες.

Οι Γιόχανσον και Σιμόες θα αγωνιστούν στις δύο θέσεις των χαφ (πιθανό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Αϊντάρεβιτς αν δεν είναι έτοιμος ο Πορτογάλος), με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο, τους Χριστοδουλόπουλο - Κλωναρίδη στα φτερά και τον Λιβάγια στην κορυφή της επίθεσης.

Αναλυτικά οι 22 ποδοσφαιριστές της αποστολής όπως τους επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ: Ανέστης, Τσιντώτας, Ντούνης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Τζανετόπουλος, Λόπες, Γιαννούτσος, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μπάμπης, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Γιούσης, Κλωναρίδης, Τρίστασον, Αραούχο, Λιβάγια, Μπακασέτας και Βλαχομήτρος.

Εκτός έμειναν οι Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, Κώστας Γαλανόπουλος, Παναγιώτης Κονέ, Ροντρίγκο Γκάλο, Πατίτο Ροντρίγκες και Γιώργος Γιακουμάκης.