Skip to main content

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δεν θα δεχθούν Σύνοδο Κορυφής για Ελλάδα

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσίπρα ότι ο πρωθυπουργός λανθασμένα αναζητά σωσίβιο στους Ευρωπαίους ηγέτες.

«Εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν δεχθεί τη συμφωνία που θα του προσφέρει το Eurogroup την Πέμπτη και επιδιώξει την προσφυγή στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου, τότε οι ηγέτες απλά θα τον παραπέμψουν στο επόμενο Eurogroup, στις 10 Ιουλίου».

Αυτά δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας στο capital.gr κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Τσίπρα.

Όπως επισημαίνει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο πρωθυπουργός λανθασμένα αναζητά σωσίβιο στους Ευρωπαίους ηγέτες αφού την τελευταία φορά που το προσπάθησε αυτή η στρατηγική δεν βοήθησε καθόλου και το αποτέλεσμα ήταν η δραματοποίηση της κατάστασης αλλά και το να... πάμε σε ένα νέο Eurogroup στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση έλαβε τελικά αυτό που είχε προταθεί πριν την αναζήτηση πολιτικής λύσης.

Αυτό δεν θα ήταν καλό για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, ενώ υπογραμμίζει πως το κλίμα μεταξύ των δανειστών είναι ιδιαίτερα θετικό. «Αυτή τη στιγμή όλες οι πλευρές των πιστωτών είναι πολύ αισιόδοξες. Στο προηγούμενο Eurοgroup ήμασταν πολύ κοντά σε συμφωνία και λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ το σκηνικό άλλαξε και δεν μπορέσαμε να οδηγηθούμε σε συμφωνία καθώς μία πλευρά – όχι το ΔΝΤ, όχι η Γερμανία – είπε "οχι”».