Skip to main content

ΕΒΖ: Θρίλερ με την επιλογή αγοραστή για τις θυγατρικές της Σερβίας

Μαραθώνιες συζητήσεις για τις θυγατρικές της ΕΒΖ. Προβληματισμός για τα τιμήματα που προσφέρθηκαν, δεν αποκλείεται κήρυξη του διαγωνισμού σε άγονο.

Μπορεί η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΖ, με θέμα τις προσφορές των τριών υποψηφίων αγοραστών για τις θυγατρικές της Σερβίας, να ολοκληρώθηκε αλλά οι συζητήσεις με την πιστώτρια τράπεζα Πειραιώς συνεχίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο λόγος που ακόμη δεν έχει βγει λευκός καπνός από τις συζητήσεις, είναι οι τιμές που έχουν προσφερθεί και οι οποίες θεωρείται ότι δεν ανταποκρίνονται στην αξία του περιουσιακού στοιχείου που πωλεί η ελληνική μητρική, παρότι είναι πάνω από την ελάχιστη τιμή προσφοράς που είχε οριστεί στα 25 εκατομμύρια ευρώ και για τις δύο θυγατρικές.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται για περισσότερες από οκτώ ώρες ενώ η διοίκηση της ΕΒΖ βρίσκεται συνεχώς σε ανοικτή γραμμή με την πιστώτρια Τράπεζα, την Πειραιώς, η οποία και έχει κρίσιμο λόγο και ρόλο στις προσπάθειες αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Στις επόμενες ώρες ενδέχεται να υπάρξουν και εκπλήξεις, καθώς δεν αποκλείεται ακόμη και η κήρυξη του διαγωνισμού σε άγονο.

Αυτό το οποίο  γνωρίζουμε είναι ότι αύριο θα βγει σχετική ανακοίνωση από την Εταιρεία, για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Σε περίπτωση θετικής κατάληξης της διαδικασίας θα ανακοινωθεί η επωνυμία του υποψηφίου που πλειοδότησε.

Υπενθυμίζεται ότι οικονομικές προσφορές κατέθεσαν η σερβική MK Group, η αυστριακή Αgrana και η κοινοπραξία Γάλλων και Κροατών με τις Cristal Union kai Viro.