Skip to main content

EWG: Τη Δευτέρα η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης

Μέχρι αύριο θα πρέπει να δημοσιευτεί η υπουργική απόφαση για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον τομέα της υγείας, για την εκταμίευση της δόσης

Μέχρι αύριο Παρασκευή η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία εφαρμογής των προαπαιτούμενων, έτσι ώστε η απόφαση για την εκταμίευση να ληφθεί από το δ.σ. του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τη Δευτέρα το πρωί.

Αυτό αποφάσισε η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup (Euroworking Group), που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη

Συγκεκριμένα, μέχρι αύριο θα πρέπει να δημοσιευτεί η υπουργική απόφαση για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον τομέα της υγείας.

Eυρωπαίοι αξιωματούχοι, μιλώντας στο Bloomberg, υποστηρίζουν πως εάν η Αθήνα μπορέσει να υλοποιήσει τις εκκρεμότητες έως την Παρασκευή, τότε η αποδέσμευση του 1 δισεκ. ευρώ είναι δυνατό να γίνει τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup που συνεδρίασε νωρίτερα μέσω τηλεδιάσκεψης αποφάσισε ότι μέχρι αύριο, Παρασκευή, η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία εφαρμογής των προαπαιτούμενων, Συγκεκριμένα, να δημοσιεύσει την υπουργική απόφαση για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον τομέα της υγείας, έτσι ώστε η απόφαση για την εκταμίευση να ληφθεί από το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τη Δευτέρα το πρωί.

Εξάλλου κοινοτική πηγή μιλώντας στο Reuters επιβεβαίωσε πως η εκταμίευση της υποδόσης εγκρίθηκε μετά το «πάγωμα» του ν/σ για το παράλληλο πρόγραμμα, «υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει δύο ή τρία τεχνικά βήματα όπως η δημοσίευση αποφάσεων στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Αυτό θα γίνει ως την Παρασκευή, οπότε το συμβούλιο του ESM μπορεί να κάνει την εκταμίευση Παρασκευή βράδυ ή Δευτέρα πρωί».