Skip to main content

Έξαλλος ο Γιούνκερ: Το Ευρωκοινοβούλιο είναι γελοίο

Με περίπου 30 ευρωβουλευτές παρόντες, τόνισε ο Γιούνκερ ότι αυτή ακριβώς η χαμηλή προσέλευση αποδεικνύει ότι το Kοινοβούλιο δεν είναι σοβαρό.

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, επιτέθηκε φραστικά στο Κοινοβούλιο, με αφορμή την ηχηρή απουσία πολλών ευρωβουλευτών.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι γελοίο, εντελώς γελοίο» είπε στη σχεδόν άδεια αίθουσα, σύμφωνα με το BBC.

Με περίπου 30 ευρωβουλευτές παρόντες, τόνισε ότι αυτή ακριβώς η χαμηλή προσέλευση αποδεικνύει ότι το Kοινοβούλιο δεν είναι σοβαρό.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, εξοργίστηκε με τους χαρακτηρισμούς αυτούς και κατηγόρησε τον Γιούνκερ για έλλειψη σεβασμού.

«Μπορείτε να ασκείτε κριτική στο Κοινοβούλιο, αλλά δεν είναι δουλειά της Κομισιόν να το ελέγχει» είπε με τη σειρά του ο Ταγιάνι.

Ωστόσο, η ένταση συνεχίστηκε. Ο Γιούνκερ αγνόησε τις υποδείξεις του Ταγιάνι να χρησιμοποιεί διαφορετική γλώσσα, και επισήμανε ότι εάν το λόγο είχε η Άνγκελα Μέρκελ ή ο Εμανουέλ Μακρόν και όχι ο μαλτέζος πρωθυπουργός Τζόσεφ Μουσκάτ, τότε η αίθουσα θα ήταν γεμάτη.

«Δεν πρόκειται να παρευρεθώ ξανά σε συνεδρίαση τέτοιου είδους» είπε.