Skip to main content

Εξάρχεια: Συλλήψεις 11 ατόμων για επιθέσεις σε αστυνομικούς

Οι συλληφθέντες είχαν επιτεθεί στις αστυνομικές δυνάμεις στη Χαριλάου Τρικούπη εκτοξεύοντας μολότοφ, πέτρες μπουκάλια και λοιπά αντικείμενα

Στη σύλληψη 11 ατόμων, 7 ημεδαπών και 4 αλλοδαπών, εκ των οποίων οι 3 είναι ανήλικοι προχώρησαν χθες το πρωί στην πλατεία Εξαρχείων αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.), κατηγορούμενοι για απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, εμπρησμό, έκρηξη, εξύβριση, απειλή και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες και του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες νωρίτερα είχαν επιτεθεί στις Αστυνομικές Δυνάμεις που εκτελούσαν υπηρεσία στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, εκτοξεύοντας εναντίον τους πλήθος από μολότοφ, πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα.

Κατά τη διαφυγή τους, καταδιώχθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις της Υ.Α.Τ και προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, εισήλθαν σε κατάστημα στην πλατεία Εξαρχείων, απ' όπου και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση την 18-6-2018, διατηρώντας την κράτησή τους.