Skip to main content

Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης καπνικών ειδών (φωτο)

Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άτομα για κατοχή και εμπορία 1.332.582 τσιγάρων και 109.950 γραμμαρίων καπνού διαφόρων εταιρειών

Στη σύλληψη ενός 59χρονου ημεδαπού και 4 αλλοδαπών ηλικίας 28, 35, 31 και 35 ετών, για κατοχή και εμπορία 1.332.582 τσιγάρων, 109.950 γραμμαρίων καπνού, διαφόρων επωνυμιών καθώς επίσης και για την κατοχή ποσού 23.951€ προχώρησαν σήμερα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με την συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από παρακολούθηση σε Ι.Χ.Ε. όχημα, που οδηγούσε ο ανωτέρω 59χρονος ημεδαπός επί της οδού «ΚΑΤΕΒΑΣΙΑΣ» στην περιοχή Αχαρνών, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 100 κούτες με τσιγάρα και 149 συσκευασίες καπνού και καπνικά προϊόντα τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.050€. 

Στη συνέχεια, σε νομότυπη κατ΄οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 31χρονου αλλοδαπού, με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 530 πακέτα με τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, 1 λειόκανο όπλο με 6 φυσίγγια και 1 φλόμπερ για τα οποία δεν υπάρχουν οι προβλεπόμενες άδειες κατοχής κυνηγετικού όπλου, καθώς επίσης και 2 κινητά τηλέφωνα.

Κατόπιν επιτήρησης έτερης οικείας από τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί ηλικίας 35, 28 και 35 ετών, διότι στο όχημα που επρόκειτο να επιβιβαστεί ο 28χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26 χαρτοκιβώτια με τσιγάρα, το χρηματικό ποσό των 550€, καθώς επίσης και τα κλειδιά της ανωτέρω οικείας. Στο όχημα που επρόκειτο να επιβιβαστεί ο 35χρονος βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 16.160€. 

Στη συνέχεια, σε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην ανωτέρω οικία, από την οποία εξήλθαν οι τρεις αλλοδαποί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 52.099 πακέτα με τσιγάρα και 2.050 πακέτα με καπνό διαφόρων επωνυμιών, καθώς επίσης και μεγάλος αριθμός κερμάτων που ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 4.191€. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν όλες οι ανωτέρω ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων και τα εμπλεκόμενα οχήματα.