Skip to main content

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών που χτυπούσε τα θύματά της

Έχουν ήδη συλληφθεί επτά άτομα, όλοι υπήκοοι Αλβανίας, ενώ άλλα δύο μέλη της σπείρας, επίσης, Αλβανοί, βρίσκονται ήδη στις φυλακές

Πολυμελή σπείρα ληστών που χτυπούσε τα θύματά της και δρούσε σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως στην Αττική, στην Αχαΐα, στην Εύβοια και στην Κορινθία, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη συλληφθεί επτά άτομα, όλοι υπήκοοι Αλβανίας, ενώ άλλα δύο μέλη της σπείρας, επίσης, Αλβανοί, βρίσκονται ήδη στις φυλακές, όπου εκτίουν ποινές για άλλες υποθέσεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της σπείρας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών έχουν ήδη εξιχνιάσει 13 υποθέσεις και έχουν βρει 35.000 ευρώ και πολλά τιμαλφή. Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 250.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα μέλη της σπείρας ήταν χωρισμένα σε δύο ομάδες. Ειδικότερα, η πρώτη ομάδα εισέβαλε σε σπίτια, αφού προηγουμένως είχαν πληροφορηθεί, πως οι ένοικοί τους ήταν ευκατάστατοι. Η δεύτερη ομάδα δρούσε κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές, θεωρώντας ότι θα ήταν δύσκολος ο εντοπισμός της.

Οι ληστές χτυπούσαν τα θύματά τους, ακόμα και αν ήταν ηλικιωμένοι, ώστε να τους παραδώσουν χρήματα και τιμαλφή. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, διότι δεν αποκλείουν να εμπλέκονται και άλλα άτομα στις ληστείες.