Skip to main content

Εξελίξεις για τη διάνοιξη της Ψελλού - Σύσκεψη στο ΥΜΑΘ

Το ζήτημα των απαλλοτριώσεων και της διάνοιξης της Ψελλού σχετίζεται με την προωθούμενη ανάπλαση της λεγόμενης Νοτιοανατολικής Πύλης της Θεσσαλονίκης.

Εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα για ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για τον δήμο Θεσσαλονίκης, αυτό της διάνοιξης της οδού Ψελλού.

Εντός των επόμενων ημερών, με πρωτοβουλία της Κατερίνας Νοτοπούλου, προϊσταμένης του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο διοικητήριο για το θέμα, με τη συμμετοχή εκπροσώπου του υπουργείου Υποδομών, της Αττικό Μετρό και του δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα εξεταστεί το θέμα των απαλλοτριώσεων για τη διάνοιξη της οδού Ψελλού.  

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάση Παππά προς τους εμπλεκόμενους, τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Γιάννη Μυλόπουλο και την προϊσταμένη του Γραφείου Πρωθυπουργού Κατερίνας Νοτοπούλου.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει παλαιότερα τη συμβολή του υπουργείου, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τόσο τη διάνοιξη της οδού όσο και τις απαλλοτριώσεις.

Το ζήτημα της οδού Ψελλού, που σχετίζεται με την προωθούμενη ανάπλαση της λεγόμενης Νοτιοανατολικής Πύλης της Θεσσαλονίκης, είχε τεθεί και στην τελευταία συνάντηση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Τότε, ο κ. Σπίρτζης είχε ανακοινώσει πως υπάρχουν τα απαιτούμενα χρήματα και θα δοθούν στην Αττικό Μετρό, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις με πιο γρήγορους ρυθμούς.