Skip to main content

Εξέπνευσε η Γερμανίδα σύζυγος του Έλληνα στη Βαρκελώνη

Τα τραύματά της ήταν πολύ σοβαρά και είχε υποβληθεί σε μία δύσκολη χειρουργική επέμβαση, που είχε συνολική διάρκεια οκτώ ωρών.

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα, μετά από δέκα ημέρες μάχης για την ζωή της, η 51χρονη γυναίκα που είχε τραυματιστεί στην τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, που σημειώθηκε στις 17 Αυγούστου.

Τα τραύματά της ήταν πολύ σοβαρά και είχε υποβληθεί σε μία δύσκολη χειρουργική επέμβαση, που είχε συνολική διάρκεια οκτώ ωρών. Η γυναίκα μετά την επέμβαση ήταν κλινικά νεκρή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια της άτυχης γυναίκας είχε υπογράψει για τη δωρεά των οργάνων της. Η σορός δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά αναμένεται να αποτεφρωθεί στην Ισπανία.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η γυναίκα ήταν Ελληνίδα, ωστόσο, αργότερα,  ο ακόλουθος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ισπανία ενημέρωνε είναι γερμανικής υπηκοότητας παντρεμένη με Έλληνα. Τα δύο παιδιά τους έχουν διπλή υπηκοότητα, ελληνική και γερμανική. Οι ελληνικές διπλωματικές αρχές παρέχουν κάθε δυνατή στήριξη στην οικογένεια του θύματος.

Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση τρομοκρατών έφθασε στους 16. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την τρομοκρατία στις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Σημειώνεται ότι σε διάφορα νοσοκομεία της ισπανικής πόλης εξακολουθούν να νοσηλεύονται πέντε άτομα. Χθες, μία εβδομάδα μετά την επίθεση, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.