Skip to main content

Εξετάζεται η κατασκευή Παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη

To αίτημα κατασκευής Παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη εξετάζεται με σοβαρό και οργανωμένο τρόπο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Π.Κουρουμπλής.

Tην έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την οριακή κάλυψη των εφημεριών αλλά και τις καθυστερήσεις στην πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του προσωπικού συζήτησαν την Παρασκευή εκπρόσωποι από τις Πανεπιστημιακές Παιδιατρικές Κλινικές της χώρας, με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό, ενώ ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε πως εξετάζεται το αίτημα κατασκευής Παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Οι επιστήμονες ενημέρωσαν διεξοδικά την πολιτική ηγεσία για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν στη λειτουργία των συγκεκριμένων τομέων της παιδιατρικής, στο ΕΣΥ και πήραν τη διαβεβαίωση από τον κ. Κουρουμπλή ότι θα έχουν τη στήριξή του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός παρατήρησε πως «παρότι υπάρχει πολιτική βούληση να αναδιοργανώσουμε το σύστημα Υγείας σε άλλη βάση, να βρούμε κουτσά στραβά τους πόρους, κινδυνεύουμε να μην υπάρχει διαθεσιμότητα από ανθρώπινο δυναμικό να καλύψει τις θέσεις».

 «Ήδη υπάρχουν θέσεις που προκηρύσσονται και βγαίνουν άγονες και υπάρχει μετανάστευση ιατρών στην Ευρώπη», τόνισε και συμπλήρωσε ότι το σήμα που είχε δοθεί την προηγούμενη περίοδο ήταν ότι η δημόσια περίθαλψη πάει για διάλυση, με τους νέους να μην έχουν κανένα μέλλον σε αυτή τη χώρα.

«Οφείλουμε λοιπόν αυτό να το αντιστρέψουμε», κατέληξε.

 Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε επιμέρους ζητήματα, όπως το θέμα των γυναικών γιατρών που εγκυμονούν και πρέπει να αναπληρωθεί η θέση τους αλλά και των εξειδικεύσεων και της καλύτερης οργάνωσης των μονάδων εντατικής θεραπείας για παιδιά.

Για το θέμα των προσλήψεων ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως θα αξιολογηθούν ιεραρχικά οι ανάγκες και εν συνεχεία θα καλυφθούν διεξοδικά , ενώ για το αίτημα κατασκευής Παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως εξετάζεται με σοβαρό και οργανωμένο τρόπο.