Skip to main content

Έξι ναυαγοσωστικοί πύργοι στις παραλίες του δήμου Θερμαϊκού

Οι καλυπτόμενες ακτές είναι η Πλατεία Μνήμης και το Κοχύλι στην Περαία, η παραλία Ν. Επιβατών, το ΠΙΚΠΑ στην Αγία Τριάδα και ο Ποταμός στην Επανομή.

Τις πολυσύχναστες παραλίες του αναλαμβάνει να καλύψει ναυαγοσωστικά με έξι πύργους ο Δήμος Θερμαϊκού, ενόψει της θερινής περιόδου και του κόσμου που για άλλη μία χρονιά θα κατακλύσει την περιοχή, για να απολαύσει τα καλοκαιρινά του μπάνια.

Οι καλυπτόμενες ακτές είναι η Πλατεία Μνήμης και το Κοχύλι στην Περαία, η παραλία των Ν. Επιβατών, το ΠΙΚΠΑ στην Αγία Τριάδα και τέλος, ο Ποταμός στην Επανομή, που είναι εξοπλισμένη με δύο ναυαγοσωστικούς πύργους, εξαιτίας της μεγάλης της έκτασης (συνολικού μήκους 1200 μ.), σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, όπου ο ένας πύργος επαρκεί για τις υφιστάμενες ανάγκες.

Για την ανάθεση εγκρίθηκε η διενέργεια Διαγωνισμού, ενώ οι υπηρεσίες, που προβλέπονται, η εκτέλεση των οποίων βαραίνει τον προκύπτοντα από το Διαγωνισμό ανάδοχο, αφορούν στον πλήρη εξοπλισμό των έξι πύργων με τα απαραίτητα ναυαγοσωστικά εφόδια, το κατάλληλο ιατροφαρμακευτικό υλικό, ναυαγοσωστικό σκάφος και κοινό εξοπλισμό, καθώς επίσης τη στελέχωσή τους με ένα ναυαγοσώστη, με εξαίρεση την παραλία του Ποταμού στην Επανομής, για την οποία προβλέπεται ένας επιπλέον τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες, εξαιτίας της μεγάλης επισκεψιμότητάς της.

Στις υπηρεσίες συμπεριλαμβάνεται και η οριοθέτηση του χώρου των λουόμενων, σε θαλάσσια περιοχή 600μ. σε όλες τις παραλίες που προαναφέρθηκαν και η οποία περιλαμβάνει την τοποθέτηση πλωτών σημαντήρων, τη συντήρησή τους και την αναπλήρωσή τους, σε περίπτωση καταστροφής ή απωλειών, κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου, καθώς και η απομάκρυνσή τους μετά το πέρας της περιόδου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δαπάνης ανέρχεται στα 70.234,05 ευρώ, για χρονικό διάστημα τριών μηνών, δηλαδή για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ η χρηματοδότηση θα είναι από ιδίους πόρους.

«Ο Δήμος Θερμαϊκού τα τελευταία χρόνια, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, έχει δει τους επισκέπτες του, κυρίως κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, να αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς. Οι λόγοι πολλοί. Η εγγύτητα με την πόλη της Θεσσαλονίκης, οι προσιτές τιμές καταλυμάτων και καταστημάτων διασκέδασης, οι άφθονες, πανέμορφες και διαπιστευμένες με τη Γαλάζια Σημαία, καθαρές παραλίες, καθώς και η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, με τα αναρίθμητα αξιοθέατά της, αποτελούν μερικούς μόνο από αυτούς, που λειτουργούν δελεαστικά για το τουριστικό κοινό. Πέρα όμως από τους επισκέπτες, δεν πρέπει να λησμονούμε και τους μόνιμους, αλλά και τους εποχικούς κατοίκους του Δήμου μας. Εύλογη και επιτακτική είναι η ανάγκη, να προνοήσουμε και να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων όσων επιλέξουν το Δήμο Θερμαϊκού για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και τις παραλίες του για τα μπάνια τους, μεριμνώντας για την ασφαλή κολύμβηση, με τη ναυαγοσωστική κάλυψη να αποτελεί τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο», ανέφερε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης.