Skip to main content

Εξιχνιάστηκε πλήθος υποθέσεων κλοπών και ληστειών στη Θεσσαλονίκη

Εξιχνιάστηκαν συνολικά συνολικά 17 υποθέσεις ληστείας και κλοπών στο πλαίσιο ελέγχων από υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά συνολικά 17 υποθέσεις ληστείας και κλοπών στο πλαίσιο ελέγχων από υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα:

Εξιχνιάσθηκε περίπτωση απόπειρας ληστείας σε βάρος οδηγού Ι.Χ. αυτοκινήτου

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 35χρονου αλλοδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, αρχές Απριλίου του 2010 με την απειλή πιστολιού αποπειράθηκε να αφαιρέσει Ι.Χ. αυτοκίνητο από τον ιδιοκτήτη του.

Εξιχνιάσθηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών δικύκλων από τις περιοχές Νεάπολης και Συκεών

Στην εξιχνίαση δεκατριών 13 περιπτώσεων κλοπής δικύκλων και δύο περιπτώσεων απόπειρας κλοπής αυτοκινήτων προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Συκεών, έπειτα από ενδελεχή και συστηματική έρευνα.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρείς νεαροί αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2016 έως και μέσα Φεβρουαρίου 2017, στις περιοχές των Συκεών και της Νεάπολης, προέβησαν σε 13 κλοπές δικύκλων και σε δύο απόπειρες κλοπής ΙΧΕ αυτοκινήτων.

Εξιχνίαση κλοπής από διαμέρισμα  

Σχηματίσθηκε δικογραφία, από το Τμήμα Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, σε βάρος 21χρονου, ο οποίος τον Μάρτιο του 2016 μαζί με δύο συνεργούς του αφαίρεσαν από διαμέρισμα ιδιοκτησίας 44χρονου αλλοδαπού ένα σκύλο και διάφορα κοσμήματα.

Εξιχνίαση απόπειρας κλοπής από σχολικό συγκρότημα

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 35χρονου ομογενούς, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Σεπτέμβριο του 2014, στην περιοχή του Κορδελιού, διέρρηξε παράθυρο σχολικού συγκροτήματος, χωρίς να αφαιρέσει κάτι από το εσωτερικό.

Εξιχνίαση κλοπής από υπόγεια αποθήκη

Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης σε βάρος 28χρονου αλλοδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Μάρτιο του 2016, παραβίασε κλειδαριά αποθήκης στην περιοχή της Νεάπολης και αφού ερεύνησε το χώρο, αποχώρησε χωρίς να αφαιρέσει κάτι.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα αποσταλούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.