Skip to main content

«Εξοικονομώ»: Πάνω από 5.000 υποψήφιοι έφτιαξαν ταυτότητα στο σύστημα

Πρόκειται για ενδιαφερόμενους από τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας

Xιλιάδες ενδιαφερόμενοι «επισκέφθηκαν», από νωρίς το πρωί, την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης για επιδότηση από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ», σύμφωνα με όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλης Βερροιόπουλος.

Πρόκειται για ενδιαφερόμενους από τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, για τις οποίες άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα (σ.σ. με απόφαση που έλαβε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η χώρα «μοιράστηκε» σε τρεις γεωγραφικές ενότητες, για κάθε μία εκ των οποίων θα γίνεται χωριστά η έναρξη της υποβολής αιτήσεων).

Η διαδικασία διεξάγεται ομαλά, από νωρίς το πρωί, και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «είχαν δημιουργήσει ταυτότητες στο σύστημα πάνω από 5.000 χρήστες, δηλαδή πολίτες που ζητούν να ενταχθούν στο 'Εξοικονομώ κατ' Οίκον' και, ήδη, είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία, δηλαδή είχαν πάρει πρωτόκολλο προτεραιότητας, πάνω από 500 άτομα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βερροιόπουλος.

Το πρόγραμμα παρέχει επιδοτήσεις έως 70%, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση και- όπως είπε ο κ. Βερροιόπουλος- το ποσό επαρκεί για 40.000 δικαιούχους. Υπογράμμισε, δε, ότι δέσμευση της κυβέρνησης και των υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Οικονομίας είναι ότι εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση θα βρεθούν κονδύλια προκειμένου αυτή να καλυφθεί κατά το μέγιστο δυνατό.