Skip to main content

Εξιτήριο πήρε ο Ντόναλντ Τραμπ - Μπροστά στις κάμερες έβγαλε τη μάσκα (vid)

Μολονότι οι γιατροί του τονίζουν πως δεν έχει ακόμη ξεπεράσει ακόμη τελείως τον κίνδυνο, ο Τραμπ, χωρίς μάσκα, επέμεινε να υποβαθμίζει την πανδημία

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που επέστρεψε χθες Δευτέρα στον Λευκό Οίκο έπειτα από τέσσερις ημέρες σε στρατιωτικό νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν φροντίδες μετά τη μόλυνσή του από τον κορωνοϊό, παρότρυνε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του τους συμπατριώτες του να «βγουν εκεί έξω» και «να μη φοβούνται» την πανδημία.

Μάλιστα, σε μια συμβολική χειρονομία μπροστά στις κάμερες, αφαίρεσε την προστατευτική μάσκα από το πρόσωπό του.

Στις 18:45 τοπική ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ, αφού χτύπησε μερικές φορές με τη γροθιά το στήθος του, επιδεικνύοντας ότι είναι πολύ σκληρός για να ηττηθεί από τον κορωνοϊό, επιβιβάστηκε στο Προεδρικό ελικόπτερο «Marine One». Απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του φώναζαν από την περίφραξη του νοσοκομείου οι συγκεντρωμένοι, απλοί Αμερικανοί πολίτες αλλά και δημοσιογράφοι. Αρκέστηκε στο μήνυμα «σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ».

Μολονότι οι γιατροί του τονίζουν πως δεν έχει ακόμη ξεπεράσει ακόμη τελείως τον κίνδυνο, ο Τραμπ, χωρίς μάσκα, επέμεινε να υποβαθμίζει την πανδημία, λίγο καιρό προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές.

«Μην την αφήνετε να κυριαρχεί στη ζωή σας. Μη τη φοβάστε. Επιστρέφουμε, επιστρέφουμε στη δουλειά. Θα βγούμε μπροστά (...). Βγείτε εκεί έξω, να προσέχετε», προτρέπει ιδίως ο μεγιστάνας στο βίντεο αυτό.

Όπως ανακοινώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς, ο Τραμπ θα εξακολουθήσει να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Και, όπως χαρακτηριστικά είπε ο επικεφαλής ιατρός του Λευκού Οίκου «ο Πρόεδρος δεν έχει ξεμπερδέψει με τον κίνδυνο» (“The president is not 'out of the woods yet'.