Skip to main content

Εξιχνιάστηκαν ληστείες και κλοπές στη Θεσσαλονίκη

Άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν χθες 37χρονο ημεδαπό, ο οποίος νωρίτερα είχε ληστέψει ψιλικατζίδικο στην περιοχή της Καλαμαριάς, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος δυο Αλβανών που κατηγορούνται
Άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν χθες στις 23:15, 37χρονο ημεδαπό, ο οποίος προσπάθησε να ληστέψει τρεις ανήλικους και όπως προέκυψε μετά, ο 37χρονος περίπου μία ώρα πριν είχε αφαιρέσει χρηματικό ποσό από ψιλικατζίδικο στην περιοχή της Καλαμαριάς, όπου και πυροβόλησε τρεις φορές με καραμπίνα για εκφοβισμό, ενώ με το κοντάκι του όπλου τραυμάτισε τη μητέρα του ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Στη συνέχεια, είχε επιβιβαστεί σε μηχανή μικρού κυβισμού, στην οποία είχε επιμελώς καλύψει τα νούμερα κυκλοφορίας της. Μετά τη σύλληψή του, ο 37χρονος αναγνωρίστηκε από τους παθόντες.

Εξάλλου, δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δυο Αλβανών υπηκόων, 32 και 22 ετών, που κατηγορούνται ότι διέπραξαν τέσσερις ληστείες σε Ίντερνετ καφέ στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις Αστυνομικές Αρχές, όλες οι ληστείες πραγματοποιήθηκαν μέσα στην ίδια μέρα, την 3 Οκτωβρίου 2009. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 32χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από τις 7 Σεπτεμβρίου 2007 έως τις 18 Ιουλίου 2009, διέπραξε συνολικά δέκα κλοπές σε καταστήματα, αφαιρώντας το ποσό των 9.820 ευρώ, διάφορα έγγραφα, καθώς και πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες έκανε ανάληψη μετρητών και αγορές προϊόντων, συνολικού ύψους 16.700 ευρώ.

Για τον 32χρονο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και κρατείται προσωρινά στις φυλακές Τίρυνθας, ενώ ο συνεργός του αναζητείται.