Skip to main content

Έξω από το ΥΜΑΘ κατασκήνωσαν οι εργαζόμενοι στις Δομές (φωτο)

Δηλώνουν διατεθειμένοι να παραμείνουν έξω από το υπουργείο για όσο διάστημα χρεαστεί, έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους

Σκηνές έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης έστησαν σήμερα εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας των δήμων Θεσσαλονίκης, Νεάπολης - Συκεών και Παύλου Μελά, οι οποίες βρίσκονται και πάλι «στον αέρα» και οι ίδιοι απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες.

Όπως προειδοποιούν οι εργαζόμενοι των Δομών, στην ίδια κίνηση θα προχωρήσουν και αύριο, δηλώνοντας, παράλληλα, διατεθειμένοι να παραμείνουν στο σημείο για όσο διάστημα χρεαστεί, έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, όπως η παράταση του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου.

Ανάλογες κινητοποιήσεις αναμένονται και στην Αθήνα, από την Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις Δομές της ευρύτερης περιοχής της πόλης ανέρχονται σε συνολικά 70 και εξυπηρετούν πάνω από 4.000 ανθρώπους, μέσω κοινωνικών συσσιτίων, φαρμακείων, ιατρείων και παντοπωλείων. Ανά τη χώρα οι εργαζόμενοι είναι 850 και οι ωφελούμενοι από τις Δομές ξεπερνούν τους 118.000.

Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι πριν από λίγες ημέρες είχαν δώσει τη δική τους, ιδιαίτερη απάντηση στην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, «χαρίζοντάς» της μία τούρτα με σχέδιο την... «Κάρτα Ανεργίας» του ΟΑΕΔ.