Skip to main content

Φάμελλος: Έως το τέλος του έτους η αδειοδότηση για το Ελληνικό

Δεν υπάρχει καμία καθυστέρη στην αδειοδότηση, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός, ενώ επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση

Καμία καθυστέρηση δεν υπάρχει στο χρονοδιάγραμμα για την αδειoδότηση στο έργο του Ελληνικού τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος. Μάλιστα, ανέφερε ότι εντός της εβδομάδας θα λυθεί το ζήτημα με το ΚΑΣ, ενώ, σχολιάζοντας τα περί αποπομπής της γγ του Συμβουλίου, εξήγησε ότι «δεν είναι θέμα προσώπου» και απέκλεισε κάθε σχετικό ενδεχόμενο.

Ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της ΝΔ για τις επενδύσεις, γενικά, και δη για το Ελληνικό. «Όλα αυτά τα θέματα λίμναζαν τόσα χρόνια και τα βρήκαμε στα συρτάρια μας», είπε και πρόσθεσε ότι «τώρα βρισκόμαστε στην διαδικασία εξέτασης των μελετών». 

Τόνισε, μάλιστα, πως δεν υπάρχουν ζητήματα κατά της επένδυσης, ενώ υπογράμμισε ότι κανένας επενδυτής δεν μπορεί να επενδύσει στην Ελλάδα προσδοκώντας μια διαφορετική αντιμετώπιση από ό,τι ήδη εφαρμόζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι έγινε επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης για την επένδυση στο Ελληνικό και προστέθηκαν βασικά πράγματα όπως περισσότερο πράσινο και ύπαρξη παραλιακού μετώπου.

Αναφέρθηκε επίσης στα θέματα των δασικών χαρτών, της οικιστικής πύκνωσης και των δασικών αυθαιρέτων, καθώς και στην εξέλιξη της επιχείρησης απορρύπανσης στον Σαρωνικό από το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».