Skip to main content

Φάμελλος για ημερίδα Voria: Μία σημαντική πρωτοβουλία διαλόγου (vid)

Έχουμε την κατάθεση πολύ σημαντικών ιδεών που πρέπει να υλοποιηθούν, γιατί η σχέση της Θεσσαλονίκης με τη θάλασσα είναι άρρηκτη, είπε ο Σ. Φάμελλος

Την πρωτοβουλία της Voria.gr να αναδείξει το ζήτημα αξιοποίησης του Θαλάσσιου Μετώπου της Θεσσαλονίκης, με κορύφωση την ημερίδα που διοργανώνει σήμερα στην κατάμεστη αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ του Μεγάρου Μουσικής, εξήρε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και κεντρικός ομιλητής, Σωκράτης Φάμελλος.

«Είναι ακόμη μία πρωτοβουλία διαλόγου», είπε ο κ. Φάμελλος και τόνισε πως «στηρίζουμε τη συζήτηση που έχει ανοίξει στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα πρέπει να αποκτήσει ενιαία χαρακτηριστικά». «Θα πρέπει να υπάρξει μια οργανωμένη διαβούλευση με τη συμμετοχή της κοινωνίας στην πόλη για να προχωρήσει το σχέδιο», πρόσθεσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ.

«Έχουμε την κατάθεση πολύ σημαντικών ιδεών που πρέπει να υλοποιηθούν γιατί η σχέση της Θεσσαλονίκης με τη θάλασσα είναι άρρηκτη. Είναι ταυτότητα και χαρακτηριστικό της Θεσσαλονίκης», επισήμανε ο κ. Φάμελλος.

«Η πόλη πλέον παράγει προτάσεις, βγαίνει από μία περίοδο που δεν είχε όραμα και αυτό στηρίζεται πάρα πολύ στη μεγάλη αναπτυξιακή στροφή που κάνει η χώρα μας. Αυτό το μομέντουμ για τη Θεσσαλονίκη εμείς θα το υποστηρίξουμε απόλυτα», είπε, μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Φάμελλου: