Skip to main content

Φάμελλος: Προωθούνται οι δημόσιες επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη(φωτο+vid)

Στη Θεσσαλονίκη, είχαμε μια σαφή στέρηση και σε δημόσιες επενδύσεις και σε σχεδιασμό χώρου, σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Στις δημόσιες επενδύσεις της Θεσσαλονίκης που προωθήθηκαν τα τελευταία χρόνια, όπως είναι ο αυτοκινητόδρομος της ΠΑΘΕ και η απόδοση του στρατοπέδου Παύλου Μελά, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της ημερίδας με θέμα «Δημόσιος χώρος, δημόσιες επενδύσεις και ο ρόλος τους στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης» που διοργανώνουν σήμερα οι Νομαρχιακές Επιτροπές Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο ίδιος, οι δημόσιες επενδύσεις και ο σχεδιασμός του χώρου αποτελούν για κάθε περιοχή έναν παράγοντα ανάπτυξης.

«Στη Θεσσαλονίκη, είχαμε μια σαφή στέρηση και σε δημόσιες επενδύσεις και σε σχεδιασμό χώρου. Ακόμα και έργα που δεν χρειάζονταν λεφτά, όπως η παραχώρηση στρατοπέδων, καθυστερούσαν. Ο πολιτικός προγραμματισμός και η πολιτική διεκδίκηση της πόλης πολλές φορές ήταν πίσω από τις ανάγκες. Παράλληλα, είχε υποτιμηθεί η δυνατότητα της πόλης μέσα από τα δημόσια έργα να έχει ανάπτυξη», είπε και πρόσθεσε: «Τα τελευταία χρόνια παρά τις δυσκολίες πετύχαμε να γίνουν έργα τα οποία ήταν ανέκδοτα. Τώρα, ολοκληρώνεται το δικό μας όραμα για την πόλη και δίνουμε την προοπτική οι δημόσιες επενδύσεις να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη της πόλης».

Το «παρών» στην εκδήλωση δίνει ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) στο τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλιας, ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής στο ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Φάμελλος απέδωσε ευθύνες στους ιθύνοντες των προηγούμενων κυβερνήσεων που δεν έδιναν προτεραιότητα στον δημόσιο χώρο.

Επιπλέον, ο κ. Φάμελλος είπε πως στο επερχόμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα θα αναπτυχθεί σχετικός διάλογος και κατέληξε λέγοντας πως σήμερα ανοίγει η συζήτηση για την ανάπτυξη μιας πόλης ανοικτής και πολυπολιτισμικής όπως η Θεσσαλονίκη.