Skip to main content

99 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων (video)

Τον ουρανό της Θεσσαλονίκης φώτισαν 99 χάρτινα φαναράκια, όσο τα χρόνια που πέρασαν από την έναρξη της πιο άγριας φάσης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Τον ουρανό της Θεσσαλονίκης φώτισαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 99 χάρτινα φαναράκια στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την έλευση της 19ης Μαΐου, Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ενώ συνοδεύεται από ολονυχτία που πραγματοποιούν η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης.

Ο αριθμός συμβολίζει τη συμπλήρωση 99 χρόνων από τη γενοκτονία (σσ: από τότε που ξεκίνησε η δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας από τους Νεότουρκους του Κεμάλ), ενώ για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια οι τρεις ποντιακές ομοσπονδίες (ΠΟΕ, ΠΟΠΣ και ΠΟΣΕΠ) θα πραγματοποιήσουν κοινές εκδηλώσεις μνήμης το Σάββατο 19 Μαΐου, αποστέλλοντας μήνυμα ενότητας με στόχο την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.