Skip to main content

Φάρσαλα: Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες λόγω της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΤΟΕΒ Ενιπέα από τις έντονες βροχοπτώσεις έχουν «πνιγεί» σχεδόν 25.000 στρέμματα με καλλιέργειες.

Τεράστιο πλήγμα υπέστη η αγροτική οικονομία της επαρχίας Φαρσάλων αφού σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΤΟΕΒ Ενιπέα έχουν σχεδόν «πνιγεί» 25.000 στρέμματα με καλλιέργειες. Πρόκειται για μία ζημιά ανυπολόγιστης οικονομικής αξίας για χιλιάδες αγρότες των Φαρσάλων.

Όπως μεταδίδει το onlarissa.gr, μεγαλύτερες ζημιές σημειώθηκαν στα χωριά του πρώην δήμου Ενιπέα Ανωχώρι, Κατωχώρι, Σταυρό, Άγιο Γεώργιο, Πυργάκια, Υπέρεια και σε αγροτικές εκτάσεις πέριξ της πόλης των Φαρσάλων. Καλλιέργειες όπως βαμβάκι, ψυχανθή (φασόλια φακές) και σιτηρά τα οποία σκόρπισαν στην κυριολεξία, καταστράφηκαν εντελώς.

«Δεν υπάρχουν λόγια ούτε και αριθμοί για να περιγράψουμε σήμερα αυτή την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί η αγροτική οικονομία της επαρχίας Φαρσάλων. Ο ΤΟΕΒ Ενιπέα από την πρώτη στιγμή σύσσωμος με όλα του τα μηχανήματα συν αυτά του δήμου έδωσε την ολονύχτια μάχη για να σώσουμε ότι μπορούσαμε. Έχουμε παράλληλα ανυπολόγιστες ζημιές και στις υποδομές του Οργανισμού, κυρίως στο αποστραγγιστικό δίκτυο» δήλωσε στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ενιπεά κ. Τάσος Δραχμάνης.