Skip to main content

FAZ: Σημαντικές προσεγγίσεις στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας

Ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίζεται, σύμφωνα με την γερμανική FAZ, αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίζεται, σύμφωνα με την γερμανική κυριακάτικη εφημερίδα FAZ, αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα βλέποντας «το ποτήρι μισογεμάτο» ενώ η εφημερίδα μιλά για «σημαντικές προσεγγίσεις» μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται από στελέχη που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, έγιναν «σημαντικές προσεγγίσεις» σε πολλά ζητήματα, αν και ακόμη δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για πλήρη υπέρβαση των εμποδίων.

Όπως επεσήμανε η ίδια πηγή στην Frankfurter Allgemeine, ο Γιούνκερ σε εσωτερικό έγγραφο επεσήμανε ότι πλέον βλέπει «το ποτήρι μισογεμάτο».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν συνομίλησε την προηγούμενη εβδομάδα τρεις φορές με την Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 17 δισεκ. ευρώ, ενώ προτίθεται να υιοθετήσει ενιαίο ΦΠΑ με τον μειωμένο να παραμένει μόνο για κάποια προϊόντα.

Παράλληλα η FAΖ σημειώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός στην επικοινωνία του με τον Γιούνκερ εμφανίστηκε πρόθυμος να υποχωρήσει σε ό,τι αφορά την παροχή 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν λιγότερα από 700 ευρώ.