Skip to main content

Φερχόφσταντ σε Τσίπρα: Δείξε ότι είσαι ηγέτης, όχι ψευδοπροφήτης (vid)

Ο επικεφαλής της ομάδας Φιλελευθέρων προειδοποίησε ότι «θα έχουμε ένα Grexit, αλλά τον λογαριασμό δεν θα τον πληρώσετε εσείς, αλλά οι Έλληνες πολίτες»

Σκληρή κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα άσκησε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ο επικεφαλής της ομάδας Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφσταντ.

Κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να είναι ένας πραγματικός ηγέτης και όχι ένας ψευδοπροφήτης. «Αποφασίστε πως θέλετε να μείνετε στην Iστορία κ. Τσίπρα. Ως ένα εκλογικό ατύχημα που έκανε τον ελληνικό λαό φτωχότερο ή ως τον πραγματικό επαναστάτη μεταρρυθμιστή στην παράδοση που θεμελίωσε ο Τρικούπης και ο Βενιζέλος (φυσικά και δεν μιλάω για τον Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ)» τόνισε και πρόσθεσε: «Δείξτε μας κ. Τσίπρα ότι είστε πραγματικός ηγέτης κι όχι ένας ψευδοπροφήτης».

«Δεν υπήρχε πρωθυπουργός ποτέ στην Ελλάδα με τόσο ισχυρή εντολή. Πρέπει να προχωρήσετε σε μεταρρυθμίσεις, να τα αλλάξετε όλα» υπογράμμισε.

Ο κ. Φερχόφσταντ προειδοποίησε ότι «θα έχουμε ένα Grexit, αλλά τον λογαριασμό δεν θα τον πληρώσετε εσείς, αλλά οι Έλληνες πολίτες». «Προχωράμε υπνοβατώντας προς ένα Grexit με τη βοήθεια των ακροδεξιών» σημείωσε.

«Είμαι έτοιμος να έρθω στην Αθήνα να βοηθήσω. Πρέπει να τελειώσει το πελατειακό κράτος. Πρέπει και σεις να πάψετε να το συντηρείτε» τόνισε και πρόσθεσε: «Και εσείς χρησιμοποιείτε το πελατειακό σύστημα. Πρέπει να μειώσετε τον δημόσιο τομέα, πρέπει να μεταρρυθμίσετε τις τράπεζες, να ανοίξετε τις αγορές, να νομοθετήσετε για το άνοιγμα των επαγγελμάτων. Τερματίστε τα προνόμια στη χώρα σας».