Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
x

ΦΕΡΧΟΦΣΤΑΤ: ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΕ

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ε/Κ για το Brexit ζήτησε από τη Βρετανία να εγγυηθεί τα δικαιώματα των Ευρωπαίων που θα εγκατασταθούν στη χώρα.

Ο δρόμος είναι ανοικτός στους Βρετανούς να αλλάξουν γνώμη και να ξαναγίνουν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Γκι Φερχόφστατ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

Τόνισε ότι στην περίπτωση αυτή όμως «δεν θα υπάρξουν πλέον για τους Βρετανούς ειδικές ρυθμίσεις ή εκπτώσεις».

Εν όψει και της έναρξης των διαπραγματεύσεων για το Brexit τη Δευτέρα, ο Φερχόφστατ ζήτησε επίσης από τη Βρετανία να εγγυηθεί τα δικαιώματα όλων των Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στη χώρα έως το τέλος των διαπραγματεύσεων το 2019.

Ο Βέλγος διαπραγματευτής, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Βρετανός διαπραγματευτής Ντέιβιντ Ντέιβις επιθυμεί να ληφθούν υπόψη τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών οι οποίοι εισήλθαν στη χώρα του μόνο μέχρι τις 29 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, απέκλεισε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία: «Όσο καιρό οι Βρετανοί είναι ακόμα μέλη της ΕΕ δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τα δικαιώματά των Ευρωπαίων πολιτών στην Μ. Βρετανία», είπε χαρακτηριστικά στην Welt.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ