Skip to main content

Φέρντιναντ: «Δεν θα αγωνιστώ στο εξωτερικό!»

Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα κλείσει την ποδοσφαιρική καριέρα του ο Ρίο Φέρντιναντ.
Με δηλώσεις του στα Αγγλικά ΜΜΕ ο κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ, τόνισε πως δεν επιθυμεί να αγωνιστεί σε κάποια ομάδα του εξωτερικού. Επίσης, αναφέρθηκε στον ιδανικό συμπαίκτη που είχε στην καριέρα του αλλά και στον καλύτερο στράικερ που έχει ζήσει μέσα στο γήπεδο. 
 
Αναλυτικά τα όσα είπε:
 
Για το αν αγωνιστεί στην Αμερική και το πρωτάθλημα MLS:
 
«Δεν θα αγωνιστώ στο εξωτερικό. Έτσι είμαι εγώ. Είμαι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μου αρέσει. Γιατί να κάνω ένα βήμα πίσω;». 
 
Για τον καλύτερο στράικερ που έχει ζήσει στην καριέρα του:
 
«Ρόμπι Φάουλερ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, Ρουντ Φαν Νίστελροϊ και Ίαν Ράιτ. Ο Ρόμπι ήταν όμως ο καλύτερος. Μπορούσε να σκοράρει από παντού. Είναι κρίμα που είχε τόσο πολλούς τραυματισμούς». 
 
Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει: 
 
«Ο Ραούλ και ο Ζινεντίν Ζιντάν. Έπαιρναν πολύ καλές θέσεις και έπαιζαν απρόβλεπτα. Δεν ήξερες αν πρέπει να πας πάνω τους ή να περιμένεις. Επίσης ο Μαρκ Χιουζ. Έτρεχε πάνω στη γραμμή και αν πήγαινες να καλύψεις την ευθεία έσπαγε την μπάλα απότομα και τον έχανες». 
 
Για τον ιδανικό συμπαίκτη που είχε: 
 
«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο αγαπημένος μου παίκτης χωρίς μέτρο σύγκρισης. Αν μείνει μακριά από τραυματισμούς τότε θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών».