Skip to main content

«Φέσι» τύπου... ΕΟΤ και σε άλλο δημόσιο φορέα

Τη... χάρη του ΕΟΤ, που φέρεται να έχει «μαύρη» τρύπα ύψους 128 εκατ. ευρώ, με χρέη σε πλειάδα συνεργατών του στο εξωτερικό, φαίνεται ότι ζήλεψε κι άλλος δημόσιος φορέας, με παρόμοιο, μάλιστα, αντικεί
Τη... χάρη του ΕΟΤ, που φέρεται να είχε φορέσει «φέσι» ύψους 128 εκατ. ευρώ σε πλειάδα συνεργατών του στο εξωτερικό, αμαυρώνοντας αντί να προωθεί την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς, φαίνεται ότι ζήλεψε κι άλλος δημόσιος φορέας, με παρόμοιο, μάλιστα, αντικείμενο και σκοπό ύπαρξης.

Το νέο κρούσμα με «μαύρες τρύπες» και «σκελετούς σε συρτάρια», όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του Voria.gr, εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες στο φορέα και μολονότι δεν είναι ανάλογου μεγέθους με εκείνο που βρέθηκε από τα «λαγωνικά» του υφυπουργείου Τουρισμού, σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αμελητέο.

Πιο συγκεκριμένα, οι έλεγχοι που έγιναν από τη νέα διοίκηση του εν λόγω φορέα ανέδειξαν, με το «καλημέρα», ότι η περίπτωση προσομοίαζε με τον ΕΟΤ, αφού κι εδώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι υπηρεσίες έκαναν πρώτα τη δουλειά τους, αλλά όταν έπρεπε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να πληρώσουν τους αλλοδαπούς συνεργάτες το... έπαιζαν πότε... Γερμανοί και πότε... Κινέζοι.

Αποτέλεσμα, το φετινό πρόγραμμα του δημόσιου φορέα να παρουσιάζει μεγάλα προσκόμματα, ως προς τη δυνατότητά του να «ξεδιπλωθεί» απρόσκοπτα, καθώς οι συνεργάτες του εξωτερικού, για να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ζητούσαν προηγουμένως να εξοφληθούν οι απαιτήσεις τους.

Σε μία μόνο περίπτωση μεγάλης έκθεσης του εξωτερικού, που συγκεντρώνει τεράστιο ελληνικό ενδιαφέρον, το χρέος προς το συνεργάτη που δεν είχε εξοφληθεί, εκτιμάται σε τουλάχιστον 150.000 ευρώ, ενώ σε μια δεύτερη και πάλι με υψηλό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, σε περιοχή της Ασίας αυτή τη φορά, ο προγραμματισμός ήταν ανύπαρκτος και τώρα «τρέχουν» μήπως και προλάβουν τις σχετικές προθεσμίες, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει εκπροσώπηση από τη χώρα μας.

Πέραν αυτών, όμως, λέγεται, επίσης, πως για την κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού ο επίμαχος δημόσιος φορέας, λόγω έλλειψης απαιτούμενων κονδυλίων, αναγκαζόταν να προσφεύγει σε τραπεζικό δανεισμό και πως για το σκοπό αυτό κατά τα τελευταία 2,5 χρόνια, δανείστηκε περί τα 4,5 εκατ. ευρώ.

Όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, μέχρι σήμερα, από τον έλεγχο έχουν γνωστοποιηθεί στο υπουργείο που εποπτεύει το φορέα και όπως επισημάνθηκε στη Voria.gr, έχει δοθεί εντολή στην καινούρια διοίκηση να κάνουν «φύλλο και φτερό» όλα τα βιβλία κι ό,τι εντοπιστεί στο τέλος να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.