Skip to main content

Φέσσας: Θα δεχθούμε το κόστος αν κλείσει επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση

Η ανάπτυξη της οικονομίας έχει να κάνει με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών

Την πρόθεση του ΣΕΒ να δεχθεί ένα μικρό επιπλέον κόστος αν κλείσει επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Θεόδωρος Φέσσας, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η ανάπτυξη της οικονομίας έχει να κάνει με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Φέσσας αναφέρθηκε στη συνάντηση για το ασφαλιστικό και σχολίασε ότι για τη βιωσιμότητά του θα πρέπει να «περιμένουμε να δούμε τα νούμερα και να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσει σε ένα μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα. Θεωρητικά, υποτίθεται ότι ο σχεδιασμός είναι για να λύσει το ασφαλιστικό με κάποια προσωρινά μέτρα που φθάνουν μέχρι το 2018».

Υπογράμμισε, δε, τη θέση του ΣΕΒ ότι «είμαστε διατεθειμένοι να εισηγηθούμε στα μέλη μας να πάρουν ένα μικρό επιπλέον κόστος, πέρα απ’ όλα τα άλλα που έχουν πάρει αυτό το διάστημα της κρίσης, ούτως ώστε να περάσουμε τον κάβο της πρώτης αξιολόγησης, για να αρθεί η αβεβαιότητα που υπάρχει διάχυτη στην αγορά, και στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στο εξωτερικό, για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας».

Εξέφρασε, ακόμη, την άποψη ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας έχει να κάνει πάρα πολύ με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης γενικώς.

«Στον βωμό της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης, μικρές τέτοιες παρεμβάσεις από την πλευρά του ΣΕΒ αντίθετα προς το συμφέρον των επιχειρήσεων, των μελών μας και αντίθετα και προς την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας - γιατί κακά τα ψέματα, όλα αυτά δεν προάγουν την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας - είπαμε ότι θα τα δεχθούμε», κατέληξε ο κ. Φέσσας.