Skip to main content

Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού στο Δέλτα Αξιού

Το Φεστιβάλ για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι. Δείτε το πρόγραμμα των δράσεων.

Γιορτή για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, με εργαστήρια κηπουρικής, χειροτεχνίας και κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά, κινητικά παιχνίδια με θέμα το περιβάλλον, κουκλοθέατρο και πολλές άλλες εκπλήξεις, αποτελεί το 3ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού που θα γίνει στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, σήμερα, Κυριακή, 3 Ιουνίου.

Το Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι, διοργανώνεται από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου και το Δήμο Δέλτα.

Αφορμή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο παγκοσμίως στις 5 Ιουνίου.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιήσουν φορείς, όπως τα ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και Κορδελιού, το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, αλλά και μεμονωμένοι εκπαιδευτές, εξειδικευμένοι σε εκπαιδευτικές δράσεις για το περιβάλλον. Για το αναλυτικό πρόγραμμα και οδηγίες πρόσβασης στην ιστοσελίδα: www.axiosdelta.gr.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10.00-11.00: Yoga για μικρούς και μεγάλους

11.00-12.00: «Η κοκκινοσκουφίτσα και ο καλός λύκος», παράσταση κουκλοθεάτρου.

Παρουσίαση του βιβλίου «Κουκλοταξίδια στη χώρα των συναισθημάτων» από τη συγγραφέα Κατερίνα Νιζάμη

11.00-12.00: «Ξοδεύω λιγότερο νερό-έχω καθαρότερα ποτάμια», διαδραστικό εργαστήριο από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

11.30-12.30: «Κηπουρική για παιδιά» από το Κηπολόγιο

12.00-13.00: Κατασκευή μάσκας για παιδιά νηπιαγωγείου με το 2ο Νηπιαγωγείο Χαλάστρας

12.00-13.00: Παρουσίαση του βιβλίου «Ένα στραγάλι πήρε τον κατήφορο και σώζει το περιβάλλον».

12.30-13.30: Βιωματικό εργαστήρια για τα θαλάσσια απορρίμματα από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea

13.30: Παιχνίδι και απελευθέρωση ζώων από την εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης (10:00-14:00) θα πραγματοποιηθούν επίσης: παιχνίδια με το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και το ΚΠΕ Κορδελιού

Επίσης θα κατασκευαστούν κιάλια με τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, Face painting. Θα προβληθεί η ταινία «Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού: ο άγνωστος θησαυρός της Θεσσαλονίκης ενώ θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στην ενημερωτική έκθεση του Κέντρου Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού.