Skip to main content

Φεύγει το Αβέρωφ από την Θεσσαλονίκη - Τελευταία ημέρα επισκέψεων

Το πλοίο είναι ανοιχτό σήμερα μόνο για το κοινό. Από αύριο η προετοιμασία για τον απόπλου και την επιστροφή στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Στο τέλος της φτάνει η παραμονή του Θωρηκτού «Αβέρωφ» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς σήμερα είναι η τελευταία ημέρα επισκέψεων. Μάλιστα, το πλοίο είναι ανοιχτό σήμερα μόνο για το κοινό και όχι για σχολεία και συλλόγους.

Από αύριο Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου το ιστορικό πλοίο θα αρχίσει να ετοιμάζεται για τον απόπλου του και την επιστροφή του στο μόνιμο αγκυροβόλιο στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Αύριο, στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί και συνέντευξη Τύπου επί του «Αβέρωφ» με θέμα την άκρως επιτυχημένη παραμονή του πλοίου στη Θεσσαλονίκη τους τελευταίους δύο μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο έδεσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 7 Οκτωβρίου, έτυχε εντυπωσιακής υποδοχής από τον κόσμο της πόλης, ο οποίος το επισκέφτηκε μαζικά για να ξεναγηθεί στους χώρους του, ενώ πραγματοποιήθηκαν δεκάδες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της επίσκεψης του πλοίου στη Θεσσαλονίκη. Για τον λόγο αυτό μάλιστα πήρε συνεχείς παρατάσεις ο απόπλους του.

Σημειώνεται ότι μέσα στις πρώτες τρεις εβδομάδες οι επισκέπτες του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Θωρηκτού «Γεώργιος Αβέρωφ» έφτασαν τον αριθμό ρεκόρ των 52.000.