Skip to main content

H μεγάλη φυγή των νέων από την Ελλάδα και η αγωνία των Σκοπιανών

Τα ελληνικά ταλέντα στο εξωτερικό, ο ψευτομουφτής της Ξάνθης και πώς ένας πιτσιρικάς τακτοποίησε τη μετάθεση του πατέρα του στον στρατό

Πώς να μη αποθρασύνονται οι τουρκοπράκτορες, όταν χάιδεψαν τον ψευτομουφτή της Ξάνθης; Δικάστηκε για "αντιποίηση αρχής" και όχι για την απόσυρση της ελληνικής σημαίας, από το φέρετρο του στρατιώτη (η υπόθεση εκείνη πήγε στο αρχείο). Κι αν δεν ήταν ο στρατηγός παρών, και η αντιποίηση θα γινόταν γαργάρα.

H Ελλάδα χάνει τα μεγαλύτερά της ταλέντα στο εξωτερικό. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες δεν βλέπουν στην πατρίδα τους μέλλον. Το ότι φεύγουν για το εξωτερικό δεν κάνει τα πράγματα στην πατρίδα ευκολότερα. Έφυγαν πάνω από 400 χιλιάδες νέοι, που σημαίνει ότι έρχεται πιο κοντά ο χρόνος που οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία στην Ελλάδα.

Αλβανικό δημοσίευμα καταγγέλλει ότι η σύζυγος του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, Λίντα, διορίστηκε στο Δ.Σ. τράπεζας μέσω της οποίας, και διαφόρων εταιρειών που έχουν δημιουργηθεί γι’ αυτό το σκοπό και είναι εγγεγραμμένες σε Offshore, γίνεται το ξέπλυμα χρημάτων.[ Ό,τι κάνει και η οικογένεια Ερντογάν, δηλαδή. Γι’ αυτό τακίμιασαν οι δύο ηγέτες συμμοριών].

Σημειώνει επίσης η εφημερίδα, ότι πάνω από πέντε δισ. δολάρια μαύρου χρήματος κυκλοφορεί στην Αλβανία, τα οποία προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες και από τη διακίνηση ναρκωτικών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για το ξέπλυμα αυτών μέσω του τραπεζικού συστήματος. [Να δούμε τι λαγό θα βγάλει το FBI που κατέφθασε στα Τίρανα γι’ αυτό τον σκοπό].

Ευχάριστο περιστατικό σημειώθηκε κατά την απονομή του πράσινου μπερέ σε νεοσύλλεκτους. Ο Αρχηγός ΓΕΣ, Α. Στεφανής, είδε στρατιώτη να κρατά το μικρό παιδάκι του στην αγκαλιά του, ντυμένο κι αυτό με στολή παραλλαγής.

«Πού πήρες μετάθεση;» τον ρωτά ο αρχηγός. «Στους Πεζοναύτες στον Βόλο» του απαντά. «Δεν σε βλέπω από το ύφος σου και πολύ ικανοποιημένο. Δεν ήθελες να πας Βόλο;» επισημαίνει ο Αρχηγός. «Μάλιστα κ. Αρχηγέ. Είμαι Αθηναίος, έχω την οικογένεια και θα ήθελα να υπηρετούσα Αθήνα».

«Εντάξει. Θα παραμείνεις σε Μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων της Αττικής. Αυτό θα είναι το δώρο μου προς το παιδί σου και για το ότι τέλειωσες με επιτυχία την εκπαίδευσή σου. Θα το τακτοποιήσω μόλις επιστρέψω στο γραφείο μου» του απάντησε ο αρχηγός, όπερ και εγένετο βεβαίως! Ο πιτσιρίκος "καθάρισε" για την μετάθεση του μπαμπά.

«Πλέον ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες οι οποίες ξεκίνησαν πριν από περίπου 10 χρόνια, κατά την περίοδο των ηγεσιών των Δημήτρη Χριστόφια και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ», δήλωσε αναφερόμενος στο Κυπριακό ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και αρμόδιος υπουργός για θέματα Κύπρου, Ρετζέπ Άκνταγ.

Μακάρι! Επειδή κάθε φορά που ξαναρχίζουν οι συνομιλίες, όλο και κάτι δίνουμε, όλο και κάτι παίρνουνε. Τη λύση την δίνει η γιαγιά μου: «Άσ’ τους να βράσουν στο ζουμί τους»!

Αγωνία Σκοπιανών. Εάν γκρεμίσουμε τα αγάλματα και δεν μας δεχθούν στο ΝΑΤΟ; Ιδού η απορία. Πρόκειται για το άγαλμα του "Έφιππου Πολεμιστή", του Μ. Αλεξάνδρου δηλαδή, που η τύχη του βρίσκεται  υπό την εποπτεία  ομάδας εργασίας, η οποία πρέπει να αποφασίσει ποιο θα είναι το μέλλον του. [Να το αγοράσει ο Δήμος Αθηναίων, μια και επί δεκαετίες μας δουλεύει χοντρά].