Skip to main content

Φιέστα στα Τέμπη για τα εγκαίνια των τούνελ από τον Τσίπρα(φωτο+vid)

Φωτορυθμικά στα τούνελ, τεράστιες ψηφιακές γιγαντοοθόνες, δύο σκηνές και ορχήστρα στην τελετή παράδοσης των τούνελ των Τεμπών.

Πανηγυρικός χαρακτήρας στη σημερινή τελετή παράδοσης της σήραγγας των Τεμπών, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Για την εκδήλωση έχουν στηθεί δύο σκηνές, έχει επιστρατευτεί η Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης και ένας «στρατός» ατόμων για τη φύλαξη των επισήμων. Εντυπωσιακά φωτορυθμικά εφέ με σχεδιαστικές απεικονίσεις στο εσωτερικό των σηράγγων και επιβλητικές ψηφιακές γιγαντοοθόνες LED (6 τ.μ. η κάθε μία!) θυμίζουν τελετές εγκαινίων δημοσίων έργων προ κρίσης.

Το τμήμα Ευαγγελισμός- Σκοτίνα του αυτοκινητόδρομου "Μαλιακός-Κλειδί" που εγκαινιάζεται σήμερα θα αποδοθεί στην κυκλοφορία αύριο Παρασκευή 7 Απριλίου στις 9.00. Πρόκειται για έναν υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο με 3 σήραγγες με ξεχωριστούς κλάδους ανά κατεύθυνση, μήκους 2 χλμ, 6 χλμ και 3 χλμ. Η σήραγγα 6 χλμ είναι η μεγαλύτερη οδική σήραγγα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

"Το νέο αυτό έργο φέρνει πιο κοντά μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας όπως Αθήνα, Λαμία, Λάρισα και Θεσσαλονίκη. αναβαθμίζει το επίπεδο οδικής ασφαλείας αλλά και την εμπειρία του ταξιδιού μέσω της υψηλής ποιότητας της κατασκευής και των παρεχόμενων υπηρεσιών, μειώνοντας αισθητά το χρόνο διαδρομής", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.