Skip to main content

FIFA: Έρχομαστε Ελλάδα, απαιτούμε ασυμβίβαστη και σκληρή λύση

Κλιμάκιο των FIFA και UEFA θα συναντηθεί με τους Βασιλειάδη - Γραμμένο συζητώντας για την εξεύρεση λύσεων αναφορικά με τη βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Στην Αθήνα αναμένεται αύριο κλιμάκιο της FIFA ώστε να συναντηθεί με τους Γιώργο Βασιλειάδη και Βαγγέλη Γραμμένο.

Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία, με επιστολή της, ενημέρωσε τον υφυπουργό Αθλητισμού πως απαιτεί τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον πρόεδρο της ΕΠΟ αλλά και οποιονδήποτε άλλο αρμόδιο μια ασυμβίβαστη και σκληρή λύση, προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10:00, στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού και εκεί αναμένεται να ενημερώσει την Παγκόσμια Ομοσπονδία για τα όσα έχουν γίνει και την επόμενη μέρα.

Μάλιστα, ο κ. Βασιλειάδης θα συναντήσει αύριο παράλληλα και τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων ομάδων της Λίγκας στις 17:00 και τις 18:00, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα συμβεί κάτι ανάλογο και με τους εκπροσώπους των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, o πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ θα διεξάγει αύριο συνέντευξη Τύπου στην οποία θα μιλήσει για τα όσα εκτυλίχθηκαν στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, για την γενικότερη κατάσταση στο ποδόσφαιρο της χώρας αλλά και για τις πιθανές λύσεις που εξετάζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία ώστε να αντιμετωπιστεί δραστικά αυτή η κατάσταση.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η επιστολή της FIFA:

«Αγαπητέ και αξιότιμε Υπουργέ,

Έλαβα την επιστολή που μου στείλατε στις 12 Μαρτίου του 2018 και μελέτησα προσεκτικά τα στοιχεία της.

Η FIFA είναι σε συνεχείς επαφές με την UEFA και παρακολουθεί προσεκτικά την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα, αναφορικά με τα συμβάντα που έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής στην Θεσσαλονίκη.

Χθες το απόγευμα, η Επιτροπή Ελέγχου της FIFA, υπεύθυνη στο να επιβλέπει και να παρακολουθεί την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό και απόψε μια επιτροπή θα ταξιδέψει στην Αθήνα, για να ξεκινήσει συζητήσεις σχετικά με τους αρμόδιους για την μετέπειτα δράση που θα ληφθεί.

Παρόλο που θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε ότι τα περιστατικά αυτά συνέβησαν σε μια εγχώρια διοργάνωση και συνεπώς τα οποιαδήποτε πειθαρχικά μέτρα θα ληφθούν εντάσσονται στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η FIFA απαιτεί μια ασυμβίβαστη και άμεση διαχείριση της κατάστασης προκειμένου να εξαλειφθούν όλες οι πράξεις βίας στο ποδόσφαιρο.

Μετά τιμής».