Skip to main content

Φιγκερόα όπως λέμε… Αμπρέου

Κοντά στην απόκτηση του Λουτσιάνο Φιγκερόα βρίσκεται ο Άρης για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής του, ενός ποδοσφαιριστή που θυμίζει σε πολλά την περίπτωση του Σεμπάστιαν Αμπρέου.

 

Με δύο μεταγραφές που προκάλεσαν αίσθηση στους φιλάθλους έκανε… σεφτέ ο Άρης στο καλοκαιρινό παζάρι. Ο λόγος για τον Καρίμ Σολτάνι και τον Νέρι Καστίγιο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Σαχτάρ Ντόνετσκ και αναμένεται να υπογράψει το διετές συμβόλαιο συνεργασίας του μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Δύο ποδοσφαιριστών που έχουν όλες τις ικανότητες για να διασπάσουν από τα άκρα την αντίπαλη άμυνα και να σκοράρουν ή να τροφοδοτήσουν τον… Λουτσιάνο Φιγκερόα! 
 
Ο 30χρονος Αργεντίνος επιθετικός είναι πολύ κοντά στο να ντυθεί με την κιτρινόμαυρη φανέλα και να δώσει έναν λάτιν χαρακτήρα στην γραμμή κρούσης του συλλόγου, όπως ακριβώς είχε (προσπαθήσει) να κάνει ο Σεμπάστιαν Αμπρέου πριν από δύο χρόνια. Οι δύο παίκτες, μέχρι και την μεταγραφή τους στον Άρη, μοιραζόντουσαν δύο κοινά στοιχεία: θεωρούνταν ως γυρολόγοι των γηπέδων και δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. 
 
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως ο «Λόκο» απέτυχε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (σε οχτώ συμμετοχές πέτυχε τρία γκολ, προτού ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αποφασίσει πως δεν του «κάνει» και αποχωρήσει για την Μποταφόγκο) ή πως ο Φιγκερόα θα έχει την ίδια κατάληξη με αυτόν. Απλά τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου (αλλά και της χώρας) μας αναγκάζουν να αναρωτηθούμε αν χρειάζεται στο ρόστερ ένα τόσο υψηλό συμβόλαιο το οποίο (για πολλούς) θεωρείται αμφιβόλου αξίας. 
 
Όπως και να έχει αυτός που θα αποφασίσει για αυτή την «θυσία» είναι ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος στις τελευταίες δηλώσεις/συνεντεύξεις που έδωσε τόνισε πως θέλει να προσφέρει επιθετικό ποδόσφαιρο και θέαμα στους «κιτρινόμαυρους» φιλάθλους. 
 
Προσωπικά θεωρώ πως ο Αργεντίνος επιθετικός έχει τις ικανότητες και τον σωστό σωματότυπο για να… ενοχλήσει τις αντίπαλες άμυνες και να κουνήσει το πλεκτό, ειδικά με τις βοήθειες που θα έχει από τους Σολτάνι και Καστίγιο. Οι τρεις τους μπορούν να θυμίσουν την τριπλέτα Κάλβο-Κόκε-Χαβίτο των περασμένων χρόνων που κατάφερνε (σε πολλές περιπτώσεις) να κάνει τους Αρειανούς στις κερκίδες του «Κλεάνθης Βικελίδης» να παραληρεί!