Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
x

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΟΠΕΡΑ ΓΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΟΔΙΝΟ

Στόχος της εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση της Παιδοογκολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Ένα ξεχωριστό Όπερα Γκαλά φιλανθρωπικού χαρακτήρα διοργανώνει ο Όμιλος Rotaract Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Ροταριανό Όμιλο Ανατολικής Θεσσαλονίκης την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00, στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.  

Την βραδιά θα πλαισιώνουν μουσικά με την ευγενική τους συμμετοχή η mezzo σοπράνο Κασσάνδρα Δημοπούλου και ο διεθνούς φήμης τενόρος Φίλιππος Μοδινός.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση της Παιδοογκολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Μαρία Κάλλας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια από το θάνατό της.

Το καλλιτεχνικό ζευγάρι Κασσάνδρα Δημοπούλου- Μοδινός και Φίλιππο Μοδινό εγκαταστάθηκε ξανά στην Ελλάδα το 2013 μετά από πολύχρονη διαμονή και καλλιτεχνική πορεία στο εξωτερικό. Έχοντας ήδη δημιουργήσει την ομάδα Skull of Yorick Productions (διαβ. Σκάλ οφ Γιόρικ Προντάκτιονς) το 2011 στο Λονδίνο, αποφασίσαν να ξεκινήσουν μια λυρική σκηνή με βάση τη Θεσσαλονίκη, στηριζόμενοι στις δυνάμεις, το όραμα και τη γνώση τους.

Από το 2013 και ως σήμερα έχουν ανεβάσει πάνω από 10 όπερες με πολυάριθμές παραστάσεις αλλά και συναυλίες οπερατικού περιεχομένου, δίνοντας προτεραιότητα σε εργασία και ευκαιρίες σε δεκάδες Έλληνες καλλιτέχνες. Παράλληλα με τις επαγγελματικές παραγωγές όπερας, βαρύτητα στην δράση τους έχει και η καλλιέργεια νέων λυρικών τραγουδιστών και γι'αυτό τον λόγο έχουν ιδρύσει το Opera Studio Skull of Yorick Productions, ένα στούντιο όπερας για πολύ νέους και/ή αρχάριους λυρικούς τραγουδιστές  και το project "Opera da Camera Oscura" το οποίο προσφέρει ευκαιρίες σε νέους επαγγελματίες να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μεγάλους ρόλους του λυρικού ρεπερτορίου επί σκηνής.

Έχουν καθιερώσει το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος, το οποίο έχει μόνιμη συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πόλης της Θεσσαλονίκης και έχει ως κύριο χώρο δράσης το Ωδείο Ρωμαϊκής Αγοράς. Οι παραστάσεις στο Ωδείο ήταν και είναι πάντα δωρεάν για το κοινό, ώστε όλοι οι Θεσσαλονικείς να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παραστάσεις όπερας. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλες τις χώρες του κόσμου και άλλες πόλεις εκτός της Θεσσαλονίκης.

Το 2016 ο Φίλιππος Μοδινός ίδρυσε την Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος, της οποίας η Κασσάνδρα είναι αυτή την στιγμή καλλιτεχνική διευθύντρια. Η Εταιρία διαχειρίζεται, εκτός από τις δράσεις της ομάδας Skull of Yorick Productions, και πολλές άλλες καλλιτεχνικές ομάδες της Ελλάδας και έχει στενή συνεργασία με τον Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Λάρισας.

Η τιμή της πρόσκλησης είναι 10€.

Πληροφορίες/προσκλήσεις :
Συμεών Ανθόπουλος
Γραμματέας Ο.Ρ.Α.Θ
τηλ. 6980700000
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ