Skip to main content

Φίλης: Δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής αστάθειας, ακούστε τον Μοσκοβισί

Δεν έχουμε εκχώρηση εθνικής ανεξαρτησίας για να έχουμε ανάγκη για ψήφιση από 180 βουλευτές, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως αμοιβαία επωφελή για εμάς και για την ΠΓΔΜ χαρακτήρισε τη συμφωνία για την ονομασία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ».

Ο Νίκος Φίλης απαντώντας σε όσα ζήτησε ο Πάνος Καμμένος,  δηλαδή να ψηφιστεί από 180 βουλευτές η συμφωνία αλλιώς να υπάρξουν εκλογές ή δημοψήφισμα, ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως πρέπει να γίνει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα. «Δεν έχουμε εκχώρηση εθνικής ανεξαρτησίας για να έχουμε ανάγκη για ψήφιση από 180 βουλευτές όπως λέει το Σύνταγμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει, ωστόσο,  την τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην τηλεοπτική του συνέντευξη σημείωσε πως «είναι λογικό όταν λες κάτι να το διευκρινίζεις μετά». «Δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής αστάθειας. Αν δεν πιστεύετε τον Καμμένο, ακούστε τον Μοσκοβισί», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Παράλληλα ο υπουργός αναφέρθηκε και στο μέλλον της κυβερνητικής συνεργασίας τονίζοντας πως «είμαστε σε μεταβατική περίοδο και όλα θα εξεταστούν με νέους όρους. Είμαστε σε μια νέα πραγματικότητα, όχι με όρους κυβερνητικής αστάθειας μέχρι τις εκλογές που όπως είναι στόχος της κυβέρνησης θα γίνει στο τέλος της τετραετίας».

Οσον αφορά τα θέματα της οικονομίας ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι «βγαίνουμε από τη δανειακή σύμβαση, θα υπάρχει επιτήρηση αλλά όχι σκληρή. Αυτά ακούει ο κόσμος και από αυτά κρίνεται η κυβέρνηση. Βεβαίως έχει δυσκολίες η συμφωνία. Άκουσα τον Μοσκοβισί να αφήνει ανοιχτό το θέμα των συντάξεων, από ό,τι άκουσα τον Μοσκοβισί χθες υπάρχει περιθώριο για μείωση συντάξεων» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το θέμα των συντάξεων τόνισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει μετά τον Αύγουστο να το συζητήσει το θέμα των συντάξεων», προσθέτοντας ότι «δεν θα κοπούν οι συντάξεις γιατί δεν υπάρχουν οι όροι που επέβαλαν αυτό το μέτρο. Έχουν βελτιωθεί τα οικονομικά μεγέθη και αυτό είναι το επιχείρημα της κυβέρνησης να ανατρέψει την απόφαση που επέβαλε το ΔΝΤ. Άκουσα με ελπίδα όσα είπε ο Μοσκοβισί γιατί ήταν θετικός. Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα δεν είναι θέμα του Μοσκοβισί αλλά της κυβέρνησης. Είμαστε σε μια περίοδο δυνατοτήτων δεν υπάρχουν βεβαιότητες», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.