Skip to main content

Φίλης για άδεια Κουφοντίνα: Η πολιτεία εφαρμόζει τον νόμο σε όλους

Είναι εκτελεστής, είναι εγκληματίας, έχει δικαστεί και έχει δικαίωμα να κάνει χρήση των νομίμων διατάξεων, είπε ο πρώην υπουργός.

«Ο νόμος της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με υπουργό Δικαιοσύνης τον Θανάση Κανελλόπουλο, ισχύει για όλους όσοι έχουν το δικαίωμα να πάρουν άδεια, έτσι πήρε και ο Κουφοντίνας», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Φίλης, κληθείς να σχολιάσει την άδεια που δόθηκε στον φυλακισμένο Δημήτρη Κουφοντίνα, ανέφερε: «Είπα ότι είναι εκτελεστής, είναι εγκληματίας, έχει δικαστεί για τις ενέργειές του, και έχει δικαίωμα να κάνει χρήση των νομίμων διατάξεων».

«Η πολιτεία δεν υποχωρεί, εφαρμόζει το νόμο σε όλους, εδώ δίνουν άδεια σε εμπόρους ναρκωτικών», σημείωσε και πρόσθεσε: «Το ερώτημα είναι θα υπάρξει υποτροπή, δεν το ξέρουμε αυτό… Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο, εν ονόματι μιας υποψίας δεν μπορεί να μην τηρηθεί η νομιμότητα».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι υπάρχουν συγγενείς των 11 θυμάτων του Κουφοντίνα που τον βλέπουν να κυκλοφορεί ελεύθερος, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Να πάμε σε κάποιο ουσιαστικό θέμα της πολιτικής ζωής; Το θέμα είναι να τηρηθεί η νομιμότητα… Δεν είμαι συνήγορος, για τη νομιμότητα μιλώ».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο κ. Φίλης αμφισβήτησε τις δηλώσεις που έκανε χθες ο Δημήτρης Καμμένος, λέγοντας δηκτικά «όση αξιοπιστία έχει».

«Η κυβέρνηση λύνει προβλήματα επ’ ωφελεία του έθνους και του λαού αυτό έχει σημασία. Έλυσε το πρόβλημα που αφορά την εξομάλυνση με τη μικρή βόρεια χώρα, την ΠΓΔΜ. Τα προβλήματα μπορούν να έρθουν από την ισχυρή Τουρκία, όχι από την ανίσχυρη ΠΓΔΜ. Αλλάξαμε την ονομασία χωρίς πόλεμο» είπε.

Παράλλα, υποστήριξε ότι η στάση του Πάνου Καμμένου είναι θέση ευθύνης, καθώς λέει «θα καταψηφίσω τη συμφωνία», και όχι ότι θα ρίξει την κυβέρνηση. «Ασκείται πίεση με τρόπο αδίστακτο από τη ΝΔ, και δυστυχώς και από την κ. Γεννηματά για να υπάρξει κοινοβουλευτική κρίση» πρόσθεσε.

«Τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο αντιπολιτευτικής αδίστακτης αντιπαράθεσης» τόνισε ο βουλευτής και κατέληξε: «Εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με δημοσκοπήσεις… Yπάρχει μείωση ανησυχίας για την ονομασία, και όσο θα προχωράει η συμφωνία θα την εξηγήσουμε στο λαό».