Skip to main content

Φίλης και Παρασκευόπουλος αποδοκίμασαν την εισβολή στη Μητρόπολη

Μετά τις αντιδράσεις από πλευράς Εκκλησίας για την....σιγή υπουργών στο θέμα που προκλήθηκε από την εισβολή στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, έγινε δήλωση.

Μετά τα παράπονα από την πλευρά της Εκκλησίας, επειδή οι αρμόδιοι υπουργοί δεν αποδοκίμασαν την εισβολή αντιεξουσιαστών στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, οι υπουργοί Παιδείας και Δικαιοσύνης εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, με την οποία αποδοκιμάζουν την πράξη.

Στην κοινή ανακοίνωση αναφέρεται: «Η θρησκευτική ελευθερία προστατεύεται από το Σύνταγμα. Η θρησκευτική ειρήνη και γαλήνη και η απρόσκοπτη άσκηση λατρείας της επικρατούσας στην Ελλάδα Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, αλλά και των άλλων θρησκειών, αποτελούν βασικές εγγυημένες αξίες στη χώρα μας.

» Η αποδοκιμασία πράξεων που διαταράσσουν αυτή την ειρήνη είναι αυτονόητη, πολύ περισσότερο όταν έχουν κινητοποιηθεί αρμόδιες υπηρεσίες δίωξης ασκώντας τα καθήκοντά τους.

» Ενώπιον των αυτονοήτων, νομίζουμε οι διευκρινίσεις είναι περιττές, ίσως και ανεπίτρεπτες στις παραμονές μιας δίκης» συνεχίζουν οι δύο υπουργοί και καταλήγουν εκφράζοντας «ως μήνυμα παιδείας και δικαιοσύνης» την «προσδοκία» τους ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.