Skip to main content

Φύλλο – φτερό τα δάνεια από τον SSM - Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Το γεγονός σκιάζει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η οποία εξακολουθεί να προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον. Με τι γίνεται η αρχή

Ένα – ένα, τα κλιμάκια των (παντός είδους) θεσμών – ελεγκτών, επιστρέφουν στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών και εκείνο του SSM, που, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σαρώνει κυριολεκτικά τα δανειακά χαρτοφυλάκια των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Τι διερευνά ακριβώς; Την ποιότητά τους.

Η αρχή γίνεται από την ακριβή κατάσταση των «κόκκινων δανείων». Ο στόχος; Να εξακριβωθεί πόσο ακριβώς «κόκκινα» είναι. Ως γνωστόν, το ΔΝΤ αμφισβητεί τα επίσημα στοιχεία και υποστηρίζει ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο κατά 10 δις ευρώ.

Το γεγονός σκιάζει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η οποία εξακολουθεί να προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι δυο πολύ γνωστά ονόματα διεθνώς, οι Σμάγκι και Γκρος, θα βρεθούν στην Αθήνα αρχές Οκτωβρίου για να μιλήσουν για την Ελλάδα και τις προοπτικές της. Οι ομιλίες τους θα γίνουν στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου το οποίο αναμένεται να προσελκύσει πάνω του όλα τα φώτα.