Skip to main content

Financial Times: «Αποδιοπομπαίος τράγος» ο Γεωργίου

Το άρθρο υποστηρίζει ότι η καταδίκη Γεωργίου μπορεί να εκληφθεί ακόμα και ως προσπάθεια ξεπλύματος της κυβέρνησης Καραμανλή.

«Αποδιοπομπαίο τράγο» χαρακτήρισε η εφημερίδα Financial Times τον Ανδρέα Γεωργίου σε δημοσίευμα της, με τίτλο «Μία νομική φάρσα που θέτει υπό αμφισβήτηση τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Γεωργίου παρά το ότι είχε αθωωθεί για τις ίδιες κατηγορίες πριν από λίγους μήνες και παρότι οι στατιστικολόγοι της ΕΕ έχουν εγκρίνει τα στοιχεία που έχει κατέθεσει και περιέγραψαν την τελευταία δίκη ως «προκαθορισμένη φάρσα», ο κύριος Γεωργίου καταδικάστηκε.

Το άρθρο υποστηρίζει ακόμα ότι η ακταδίκη Γεωργίου μπορεί να εκληφθεί ακόμα και ως προσπάθεια ξεπλύματος της κυβέρνησης Καραμανλή. «Η σκληροπυρηνική αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πιστεύεται ευρέως ότι έχει μία κατανόηση με υποστηρικτές του Καραμανλή» λέει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Παράλληλα σημειώνεται πως η περίπτωση Γεωργίου δεν είναι η μοναδική, καθώς τόσο στην περίπτωση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, όσο και της επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Κατερίνας Σαββαΐδου, εφαρμόστηκαν ανάλογες πρακτικές. Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την διαφορά και να απαλλάξει την δικαιοσύνη από την πολιτική επιρροή, φαίνεται να στήνει τα δικά του δίκτυα επηρεασμού των δικαστικών, σχολιάζει ο αρθρογράφος.

«Ο πραγματικός χαμένος, πάντως, θα είναι η Ελλάδα. Οι επενδυτές θέλουν να ξέρουν ότι μπορούν να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια. Η Ελλάδα ήδη βρίσκεται στην 133η θέση της κατάταξης της Παγκόσμιας Τράπεζας στο θέμα αυτό και η δημιουργία νέων αμφιβολιών για την ισχύ του νόμου θια ζημιώσει τις προσπάθειες ανάκτησης εμπιστοσύνης», σημειώνουν οι FT.