Skip to main content

Φυσικό αέριο σε 6 πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Ξεκινάμε άμεσα τον σχεδιασμό για τη σύνδεση στο δίκτυο και άλλων πόλεων της Περιφέρειάς μας, τόνισε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος

Για το δίκτυο που θα κατασκευαστεί και θα παρέχει φυσικό αέριο σε έξι πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα), για τα οφέλη που θα προκύψουν για τους πολίτες αλλά και για τις αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγει το έργο στην περιοχή ενημερώθηκαν φορείς και πολίτες σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια στην Ξάνθη.

«Ξεκινάμε άμεσα τον σχεδιασμό μας για τη σύνδεση στο δίκτυο και άλλων πόλεων της Περιφέρειας. Για όλα αυτά, και άλλα ζητήματα που συνδέονται με το φυσικό αέριο, ενημερώσαμε φορείς και πολίτες της Περιφέρειας σε ειδική εκδήλωση που διοργανώσαμε στην Ξάνθη», τόνισε ο Χρήστος Μέτιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Στην εκδήλωση μίλησαν η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Στεφανία Μωσσέ, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠ της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Βασίλης Πιτσινίγκος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Νίκος Κόκκινος και ο Διευθυντής Έργων της ΔΕΔΑ κ. Αυγουστίνος Σγουράκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μέτιος, διοργανώθηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση στην Ξάνθη ως φόρο τιμής στη μνήμη του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, ο οποίος πρώτος αυτός εργάστηκε συστηματικά και έθεσε τις βάσεις ώστε η Περιφέρεια να αποκτήσει πρόσβαση στο φυσικό αέριο.