Skip to main content

Φλαμπουράρης: Κανείς δεν είπε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ταυτίζονται σε όλα

Ο υπουργός Επικρατείας πρότεινε στα κόμματα της αντιπολίτευσης να αντιληφθούν ότι οι πολίτες πλέον απαιτούν συναινέσεις.

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύουν ότι είναι κενό γράμμα οι "κορώνες" τους για τη δημοκρατία, για τους κανόνες του κοινοβουλευτισμού, την αναβάθμιση της λειτουργίας της Βουλής και τη "νέα εποχή της χώρας"», δηλώνει σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα "Ελευθερία του Τύπου", ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Και προσθέτει: «Μάς λένε, λοιπόν, ευθαρσώς ότι βρίσκονται στη Βουλή όχι για να υπερασπίσουν ό,τι θετικό και να αποκρούσουν ό,τι αρνητικό, αλλά για να "περιφράξουν" τα κόμματά τους. Η λεγόμενη "στείρα αντιπολίτευση" σε όλο της το μεγαλείο φεύγει από τα όρια της τακτικής και γίνεται εξαγγελία και κανόνας. Δηλαδή, κομματικός πατριωτισμός σε βάρος της χώρας».

Αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημειώνει ότι «δεν είπε ποτέ κανείς ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ταυτίζονται στα πάντα» και προτείνει στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «να εμβαθύνουν ως προς την εφαρμογή της αρχής της "δεδηλωμένης" στις κυβερνήσεις συνεργασίας και να αντιληφθούν ότι οι πολίτες έχουν προ πολλού απαρνηθεί αυτές τις πρακτικές και απαιτούν συναινέσεις».

Σε ερώτηση για την επένδυση του Ελληνικού ο υπουργός Επικρατείας υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης, με απόλυτο σεβασμό στο νόμο και στις προβλεπόμενες διαδικασίες». Επίσης υπενθύμισε τη γνωμοδοτική αρμοδιότητα του ΚΑΣ και την ανάγκη να ληφθούν ταχύτατα οι αναγκαίες αποφάσεις ώστε να μην τεθεί σε διακινδύνευση η υλοποίηση της επένδυσης, «με δεδομένη», όπως είπε, «την ταυτόχρονη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».