Skip to main content

Φλαμπουράρης: Στις αγορές θα βγει η Ελλάδα με τις δυνάμεις της

Ο υπουργός Επικρατείας υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με όρους βιώσιμης προοπτικής και χωρίς νέες δεσμεύσεις.

«Διεκδικούμε πια με αξιώσεις το δικαίωμα να λειτουργούμε ως ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα έξω από τις λογικές και τις πρακτικές οικονομικών πειραμάτων και "κατάστασης ανάγκης"», δηλώνει ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνέντευξή του στην «Real News», τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν αυτή την περίοδο «την κορυφαία μάχη για την επιστροφή στην κανονικότητα».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι το κλείσιμο της β' αξιολόγησης, η απόφαση του Eurogroup και η διευθέτηση του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης «σημαίνουν ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με τις δυνάμεις της, χωρίς καμία γραμμή προληπτικής στήριξης, με όρους βιώσιμης προοπτικής, χωρίς νέες δεσμεύσεις». Υποστηρίζει, επίσης, ότι ούτε ή ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση αποτελεί προϋπόθεση, παρότι εκτιμά ότι θα λειτουργήσει θετικά.

«Τώρα που άνοιξε ο δρόμος για έξοδο από τα μνημόνια», τονίζει σχετικά με το κυβερνητικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, «ο στόχος για δίκαιη ανάπτυξη μπαίνει μπροστά με επενδύσεις εγχώριες και από το εξωτερικό, που εξασφαλίζουν σχέσεις κανονικής εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και ασφάλιση, αλλά ταυτόχρονα και προστασία της δημόσιας περιουσίας, της περιβαλλοντικής ισορροπίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς». Αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα εντατικοποιήσει όλες τις διαδικασίες προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να ξεκολλήσουν επενδυτικά projects και να «τρέξουν» και καινούρια, ενώ προσθέτει ότι διαψεύδονται από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας όσοι μιλούσαν για επενδυτική άπνοια.

Σχετικά με το Ελληνικό δηλώνει ότι έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες.