Skip to main content

Focus: Η Ελλάδα δεν λαμβάνει το πλήρες πακέτο βοήθειας

Aπό το τρίτο πακέτο βοήθειας ύψους 86 δισ. ευρώ, έχουν εκταμιευτεί από τον ESM μόλις 31,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού.

Πιθανότατα η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να κάνει χρήση του συνολικού πακέτου βοήθειας, ενώ ασαφές παραμένει μόνο πόσα χρήματα θα περισσέψουν στο τέλος, σύμφωνα με κύκλους του ESM που επικαλείται το Focus Online.

Aπό το τρίτο πακέτο βοήθειας ύψους 86 δισ. ευρώ, έχουν εκταμιευτεί από τον ESM μόλις 31,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού «Focus», το οποίο αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018, έπειτα από ακριβώς τρία χρόνια (σ.σ. από την έναρξη του προγράμματος το 2015). Ενώ διανύουμε το δεύτερο μισό της συνολικής διάρκειας, δεν έχουν εκταμιευτεί ούτε τα μισά χρήματα. Κατά τους εναπομείναντες 14 μήνες οι πληρωμές προς την Αθήνα δεν πρόκειται να αυξηθούν».

Σύμφωνα με το «Focus», «ούτε από τα δυο πρώτα πακέτα βοήθειας είχε εκταμιευτεί το σύνολο των χρημάτων που προβλεπόταν. Από το πρώτο πακέτο ύψους 110 δισ. ευρώ είχαν εκταμιευτεί μόλις 73 δισ. ενώ από το δεύτερο ύψους 163,6 δισ. δόθηκαν τελικά τα 142,7 δισ. ευρώ».