Skip to main content

Focus: Με παραίτηση φέρεται να απείλησε ο Μάρτιν Σουλτς

Η συνάντηση του αρχηγού του SPD με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ έχει προγραμματιστεί για τις 16:00 (ώρα Ελλάδος).

Με παραίτηση φέρεται να απείλησε ο αρχηγός των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς λόγω των διαφωνιών που έχουν προκύψει για τους χειρισμούς του μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τον συνασπισμό "Τζαμάικα".

Το περιοδικό Focus, επικαλούμενο ανταπόκριση του ανταποκριτή του περιοδικού Economist, αναφέρει ότι στους πολιτικούς κύκλους του Βερολίνου κυκλοφορεί εδώ και λίγη ώρα η φήμη ότι ο κ. Σουλτς, μιλώντας νωρίτερα σε στενό κύκλο ηγετικών στελεχών του κόμματός του, απείλησε με παραίτηση.

Η συνάντηση του αρχηγού του SPD με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ έχει προγραμματιστεί για τις 16:00 (ώρα Ελλάδος).

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ηγέτης του SPD Μάρτιν Σουλτς, βρίσκεται υπό ασφυκτική πολιτική πίεση εν όψει της συνάντησής του σήμερα με τον πρόεδρο της Γερμανίας για να εγκαταλείψει την αρνητική του στάση και να προσφέρει την υποστήριξή του στην καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ και την μελλοντική κυβέρνησή της Γερμανίας ώστε να αποφευχθεί η επαπειλούμενη σοβαρή πολιτική κρίση μετά την κατάρρευση των συνομιλιών του σχήματος "Τζαμάικα" με συνέπειες τόσο για την Γερμανία όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας, ο σοσιαλδημοκράτης Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, επιδιώκει πάση θυσία την αποφυγή της διεξαγωγής νέων εκλογών και συναντάται σήμερα με τον Μάρτιν Σουλτς για να τον πείσει να διαπραγματευθεί με την Αγγελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις δύο πηγών του περιβάλλοντός του, που επικαλείται το Bloomberg, ο Μάρτιν Σουλτς είναι έτοιμος να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την καγκελάριο Μέρκελ προσφέροντάς της περιορισμένη υποστήριξη για μία τέταρτη θητεία στο πλαίσιο μίας κυβέρνησης μειοψηφίας, αλλά δεν προτίθεται να συμμετάσχει και πάλι σε έναν μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό.

"Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε μία καλή λύση για τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες", δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, προσθέτοντας ότι έχει "πλήρη επίγνωση των ευθυνών του".